Nickerie.Net, donderdag 03 mei 2007


Politieagent op non-actief  na overtreding jachtwet

NIEUW NICKERIE - De gewestelijke politiecommandant Kenneth Bruining heeft zaterdag een politie agent buiten functie gesteld. Deze keer vanwege overtreding van de Jacht wet. De agent heeft in het Bigi-Pangebied, waar hij voor ontspanningsdoeleinden was, vijftien koemawari's en een onbekend aantal negrekopu's doodgeschoten. Deze vogels zijn totaal beschermd.

Dit geval is ontdekt door een medewerker van 's Lands Bosbeheer, die aangifte deed bij de politie. De zaak buiten proces afgehandeld na betaling van een boete van 3000 Surinaamse dollar.

Bruining is niet te spreken over het gedrag van de agent, daar die zelf zou moeten weten wat het gevolg hiervan is. Hij is van oordeel dat elke agent een gedegen training en opleiding heeft gevolgd en tenminste het gevolg van zo'n daad zou moeten kunnen inschatten. Bruining betreurt het voorval, maar kan helaas niet anders handelen dan de wet vooorschrijft. Vorige maand heeft Bruining een agent buiten functie gesteld vanwege mishandeling van een burger.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,02-05-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics