Nickerie.Net, maandag 14 mei 2007


Zittingsduur Suriname Rice Steering Committee verlengd

14/05/2007

Paramaribo - De zittingsduur van de Suriname Rice Steering Committee is vrijdag verlengd door minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het Nationaal Actieplan Rijst wordt namelijk verder uitgevoerd tot september 2008. Het Actieplan moet onder andere de productie en export vergroten en de Surinaamse rijst veredelen, zodat de concurrentiepositie van de padieproducenten op de wereldmarkt wordt verbeterd.

Uit het Negende Europees Ontwikkelingsfonds heeft de Europese Unie 24 miljoen euro bestemd voor de rijstsector van het Caribisch Gebied. Voor Suriname is een bedrag van ruim 9,2 miljoen euro beschikbaar, dat de rentabiliteit moet vergroten en de duurzaamheid van de rijstindustrie moet garanderen. Het project omvat technische bijstand voor een bedrag van iets meer dan 1,8 miljoen euro. Aan training en seminars zal 140.000 euro worden besteed. Voor de waterrehabilitatie is 3,8 miljoen euro uitgetrokken, terwijl 3,5 miljoen euro zal worden gestopt in een financieringsfaciliteit.

De Suriname Rice Steering Project Management Unit (SPMU) is belast met de dagelijkse uitvoering van het project, dat in november 2004 van start ging. In een persbericht deelt LVV mee dat de rehabilitatie van het MCP-kanaal wordt bekostigd uit middelen van dit project.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,14-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics