Nickerie.Net, donderdag 17 mei 2007


Suriname behaalt medailles op Agrobeurs Trinidad

Paramaribo - “Een enorme goede samenwerking heeft gezorgd dat wij goede resultaten geboekt hebben”, zegt een vastberaden Faiza Ilahibaks. Tezamen met Lieze Frijmersum, Hanna Nemelc, Agnes Yang en Gina Cho Chia Yuen- Chin Ten Fung hebben zij in de periode 20 tot en met 22 april geparticipeerd in de agrobeurs op Trinidad en Tobago, georganiseerd door de Horticultural Society, de sierteeltvereniging van het eiland. De groep behaalde een bronzen medaille voor de presentatie van een tien vierkante meter arrangement bestaande uit diverse Surinaamse bloemen en bladeren. Faiza Ilahibaks en Gina Cho Chia Yuen-Chin Ten Fung behaalden elk een tweede plaats, goed voor een zilveren medaille, in de individuele klasse.

Het was de 93ste editie van de beurs en de eerste keer dat Suriname hieraan deelnam. De organisatie tracht met dit gebeuren milieuvriendelijk bewustzijn en de waardering voor de natuur bij voornamelijk de jongeren te bevorderen. Suriname was de enige buitenlandse deelnemer op de beurs. Door het cricketseizoen hadden veel landen in het Caribische Gebied afgezegd. Volgens de participanten trok de deelname van Suriname veel belangstelling. De Surinaamse stand toonde onder meer een filmpje over het binnenland en de flora van Suriname. “Vooral de schoonheid van Suriname trok ze aan”, zegt Ilahibaks. Volgens haar heeft de delegatie een enorme bijdrage geleverd aan de agrobeurs. Zo is een extra demensie toegevoegd aan de beurs met de inheemse bloemen.

De dames hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn van plan de samenwerking met de Trinidadianen voort te zetten door in Suriname de eerste vereniging van bloemisten op te richten. Nagegaan zal worden of de mogelijkheid bestaat om een agrobeurs te organiseren met de bijbehorende wedstrijden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,17-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics