Nickerie.Net, vrijdag 18 mei 2007


Ongeregeldheden backtrackroute duren voort

Asha Chaturi, 18/05/2007

NIEUW-NICKERIE - De ongeregeldheden op de backtrackroute houden niet op. Problemen over de toepassing van veiligheidsregels zorgen veelal voor problemen tussen burgers, boothouders en de autoriteiten. Woensdag voltrok zich een incident tussen een burger en een militair op het Corantijnstrand waar militairen nu zijn ingedeeld voor de grensbewaking. Volgens de burger is hij mishandeld met de kolf van het vuurwapen, waarbij hij een schram op het gezicht opliep. De burger deed hiervan aangifte bij de politie.

De ongeregeldheden bij de backtrackroute houden niet op. Burgers, boothouders en de autoriteiten hebben altijd discussies over de toepassing van veiligheidsregels. Woensdag was het weer raak.De ongeregeldheden bij de backtrackroute houden niet op. Burgers, boothouders en de autoriteiten hebben altijd discussies over de toepassing van veiligheidsregels. Woensdag was het weer raak.

 “Na overleg met mijn superieuren zal de zaak overgedragen worden aan de Militaire Politie waar de militair voorgeleid zal worden bij de officier van Justitie”, zegt Kenneth Bruining, de gewestelijke politiecommandant van Nickerie. De politie onderzoekt het motief achter de mishandeling van de burger. Bruining zegt dat een gewoon militair normaal geen opsporingsbevoegdheden heeft. “De Militaire Politie heeft echter wel opsporingsbevoegdheden,” legt hij uit.

Vorige maand kreeg een bestuursambtenaar een klap in het gezicht door een burger op deze route en is een andere bedreigd. “De regulering van de backtrackroute is een noodzaak, daar wij vaker te maken krijgen met ongeregeldheden op de route. Zolang de situatie niet gereguleerd is, zullen wij vaker geconfronteerd worden met deze zaken”, meent Bruining.

Boothouders willen ook regulering, omdat aanwezigheid van alle diensten de situatie veiliger zal maken. “Hoe eerder hoe beter,” zeggen de boothouders. Tijdens een bezoek in februari zei minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie, dat er voorbereidingen worden getroffen om de route te reguleren. De samenwerking van alle betrokken ministeries is hierbij nodig.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,18-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics