Nickerie.Net, vrijdag 25 mei 2007


Brute roofoverval in Nickerie

Nickerie -  Binnen een tijdsbestek van een maand is afgelopen dinsdag twee gewapende roofoverval gepleegd in het district Nickerie. Omstreeks kwart over acht in de avond hebben 3 gewapende criminelen kans gezien de eigenaar van Rams Supermarkt aan de Gouverneurstraat te beroven. Dit gebeurde terwijl de zaak open stond en zich er klanten in bevonden die hun inkopen deden. De mannen van wie een gemaskerd was, hielden de winkelbezoekers en de eigenaar en zijn wederhelft onderschot en gingen ervan door met een buit bestaande uit geld, sieraden en vermoedelijk een tas met persoonlijke bescheiden van de winkelier.

Gewestelijke Politie Commandant Kenneth Bruining bevestigd het voorval en gaf aan dat door kordaat optreden van zijn manschappen en aanwijzingen uit de gemeenschap hebben geleid dat zij reeds twee aanhoudingen hebben verricht en ook een personenwagen die vermoedelijk gebruikt is bij het plegen van de overval in beslag is genomen. Dit gebeurde na bijkans anderhalf uur nadat de rovers hun daad hadden gepleegd en de eigenaar ook nog een klap gaven met een vuistvuurwapen.

Bruining gaf door dat de rovers qua geld met bijkans 3000 euro's, 2000 US$ en 6000 SRD aan contanten er vandoor zijn gegaan. Echter is het de politie nog niet gelukt wat van de buit boven water te brengen. Over de identiteit van de twee verdachten wilt de politie nog niks uit de doeken doen. De Nickeriaanse politie zal ook bekijken of er enige link kan worden gelegd met de eerder gepleegde Casinoroof. GPK Bruining merkte ook op dat Nickerie niet meer gevrijwaard is van harde criminaliteit. De politie is nu alerter is geworden in het district. Het onderzoek duurt voort.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,24-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics