Nickerie.Net, maandag 28 mei 2007


Nu vier aanhoudingen brutale beroving Supermarkt

NIEUW-NICKERIE - De politie heeft in de afgelopen dagen nog twee mannen aangehouden in de brutale berovingszaak die de vorige week dinsdag plaatsvond in Nickerie. Dit brengt het aantal op vier aanhoudingen.

In de vooravond hadden drie gewapende mannen winkel Ram's aan de Gouverneurstraat overvallen. De rovers gingen vandoor met US 5.000 dollar en SRD 6.000. Ook hadden zij een hoeveelheid sieraden die de eigenaar en een medewerker op dat moment aan hadden meegenomen. Kort na de overval kon de politie al twee mannen inrekenen. "De politie is redelijk tevreden met de gang van het onderzoek tot op dit moment", zegt Kenneth Bruining, Gewestelijke Politie Kommandant (GPK) in Nickerie.

"We hebben minstens één verklaring van een persoon die bij de roofoverval betrokken was en we gaan door met het onderzoek." Volgens de GPK zijn de andere daders bijna zichtbaar en zullen ook ingerekend worden. "Mogelijk zijn ook twee buitenlanders betrokken geweest in deze zaak."

De backtrack route blijft de politie nog steeds enorme zorgen baren, omdat de meeste drugs via deze route het land binnenkomt. De politie heeft intussen in samenwerking met de militairen de patrouille in de avonduren op de Corantijnrivier opgevoerd om de veiligheid te garanderen. "We zijn van plan de patrouilles ook overdag uit te voeren zowel te land als te water met de politieboot en de vaartuigen van de militairen", aldus Bruining.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / EIU / de Ware Tijd

,28-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics