Nickerie.Net, dinsdag 29 mei 2007


EU onderzoekt privacyschending Google

Brussel (B) - De Europese Unie gaat onderzoeken of Google, de grootste internetzoekmachine ter wereld, zich schuldig maakt aan ernstige schendingen van het Europese privacyrecht. Een speciale onderzoekscommissie van de EU heeft Google vorige week een brief gestuurd waarin het bedrijf wordt gevraagd om meer informatie over mogelijke misbruik van consumentengegevens, schrijft de Britse krant The Financial Times.  

Onderzoek naar Google
In juni gaat Google met de onderzoekscommissie van de EU praten

Schadelijke programma's
Bij Google ingevulde zoektermen worden, net als het internetadres van de gebruiker, twee jaar lang door Google bewaard. Ook persoonlijke informatie van de gebruiker wordt opgeslagen, in zogeheten cookies op de computer van de gebruiker.

Cookies raakten in opspraak toen DoubleClick, een internetadvertentiebedrijf, deze gegevens wilde verkopen. Marketingbedrijven zouden hier veel geld voor over hebben omdat ze vervolgens zeer gerichte reclames naar de gebruikers kunnen sturen. DoubleClick werd in april voor 2,3 miljard euro overgenomen door Google.  

Besmet
Europese regels bepalen dat persoonlijke gegevens niet zonder toestemming door bedrijven mogen worden gebruikt.

Maar volgens Google wordt gebruikersinformatie zo lang bewaard om gebruikers te beschermen tegen hackers. Uit eigen onderzoek van Google blijkt dat één op de tien internetpagina's die de zoekmachine vindt, besmet is met computervirussen.

In juni gaat Google met de onderzoekscommissie praten.  

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Elsevier

,28-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics