Nickerie.Net, dinsdag 29 mei 2007


Rashied Doekhie: 'De president gaat niet naar plaatsen waar hij geen belang heeft’
Geplaatst: 29/05/2007

Nickerie -  ‘Ik heb het al vaker gezegd: deze president gaan niet naar plaatsen waar hij geen belang bij heeft en waar mensen niet op hem hebben gestemd. En ik had de mensen hier in Nickerie ook gewaarschuwd voor deze president.’ Rashied Doekhie, parlementariër van de NDP, bekritiseert het bezoek van de president van Suriname, Ronald Venetiaan aan het district Para. Hij is van mening dat gebieden die eerder onder water zijn gelopen niet door het staatshoofd zijn bezocht. Doekhie zegt dat de president tijdens zijn vorig kabinet Nickerie pas tijdens de verkiezingen heeft bezocht.

Parlementariër Rashied Doekhie vs president Ronald VenetiaanParlementariër Rashied Doekhie (links) vs president Ronald Venetiaan

‘Dit is geen nieuw gedrag, want de president zei eens dat ‘hij die tegen mij is ik met wortel en tak zal uitroeien.’ Volgens Doekhie moet de president industriegebieden bezoeken die onder water dreigen te lopen. Met dit gedrag wordt het denken in hokjespolitiek bevestigd, aldus Doekhie. John van Coblijn, lid van de Adviesraad van de NPS, vraagt zich af waarom bepaalde parlementariërs dit bezoek van de president niet als een symbolisch gebaar zien dat moet uitbeelden dat hij meeleeft met alle getroffenen in Suriname. ‘De president gaat niet naar Para omdat hij van Para is.

Hij heeft ook zijn uiterste best gedaan om vraagstukken in Nickerie, Coronie, Saramacca en Marowijne op te lossen. En toen hij die zaken oploste, zei niemand dat hij die van Para niet oplost’, zegt Van Coblijn. Volgens Van Coblijn zoeken bepaalde politici allerlei drogredenen om de president in een kwaad daglicht te stellen. Hij zegt dat de regering een Master ontwateringplan klaar heeft waarmee snel aan de slag zal worden gegaan. Dit plan heeft volgens de NPS-topman altijd de aandacht van de regering gehad. ‘Laten we ophouden om politiek in etniciteit en hokjes te bedrijven’, aldus het NPS -adviesraadslid.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,29-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics