Nickerie.Net, donderdag 31 mei 2007


Toename aantal winkeldiefstallen in Nickerie
Geplaatst: 30/05/2007

Nickerie -  Winkeldiefstal in Nickerie is klaarblijkelijk aan het toenemen. Steeds vaker moeten winkeleigenaren mensen in de kraag vatten die denken de bewaking te slim af te zijn.  In sommige gevallen worden de dieven zelf toegetakeld, maar in de meeste gevallen wordt de politie bij gehaald om de zaak verder af te handelen.

Zo hebben Chinese ondernemers vorige week woensdag een winkeldief betrapt en hem afgetakeld. Al aan het begin van deze week was het weer raak in een bekende Chinese supermarkt. Een vrouw werd door het personeel op heterdaad betrapt toen zij poogde een kledingstuk weg te moffelen. Het personeel dat lont rook, sommeerde de vrouw te stoppen voor een onderzoek. Naderhand bleek dat zij werkelijk op geraffineerde wijze een broek ter waarde van SRD 12,50 onder haar kleding had verborgen. De supermarkteigenaar schakelde gelijk de politie in. De verdachte is door de politie na verhoor heengezonden. Het bleek ook niet de eerste keer te zijn, dat deze persoon zich schuldig maakte aan diefstal.

Het komt tegenwoordig al te vaak voor dat winkeliers in Nickerie het slachtoffer worden van winkeldieven die zich in eerste instantie voordoen als eerlijke klanten en daarna hun slag slaan. De meeste Chinese winkels zijn tegenwoordig voorzien van uitgebreide videobewaking. Andere winkels kiezen voor extra personeel die continu klanten moeten observeren. Reguliere klanten ervaren dit als een groot ongemak, maar moeten helaas dit voor lief nemen als maatregel tegen winkeldiefstal.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,30-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics