Nickerie.Net, zaterdag 02 juni 2007


Hevige regenval verandert weg naar Blanche Marievallen in kanaal

Resort slecht via Nickeire veilig bereikbaar
Geplaatst: 01/06/2007

Nickerie -  Parlementariër Rashied Doekhie heeft in een interview met de krant aangehaald dat de weg die leidt naar de Blanche Marie watervallen in de Nickerierivier, door de zware regenbuien in West-Suriname veranderd is in een kanaal waar het water zeker op sommige plekken meer dan een meter hoog is. Doekhie die er zelf getuige van was, waarschuwt bezoekers die naar dit gebied willen afreizen, de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan en hun eindbestemming niet kunnen bereiken.Vervoer per luxewagen is haast niet mogelijk.

De parlementariër gaf mee dat zij zelf niet erop hadden gerekend dat het water zo hoog zou komen te staan. Een stukje zelfvertrouwen en dapperheid van de groep waarmee Doekhie reisde hebben gemaakt dat zij toch nog hebben kunnen genieten van de Blanche Marievallen waarvan ruisen van het water vanaf de verte hoorbaar is en zich nu in haar echte glorie bevindt.

”Al zittend in de pick-up werden je borstharen al nat”, zei Doekhie lachend. De parlementariër en tour operator zei verder, dat degenen die toch nog deze avontuurlijke tocht willen wagen, liever via Nickerie moeten afreizen. Hij zegt over informatie te beschikken dat de weg vanuit Paramaribo ook niet mooi is en uren voor vertragingen kan zorgen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,01-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics