Nickerie.Net, vrijdag 01 juni 2007


Nickerie voert wegenproefproject van USD 100.000 uit
Geplaatst: 01/06/2007

Nickerie -  Het district Nickerie heeft reeds een aanvang gemaakt met de uitvoering van het wegenproefproject dat tevens een trainingsproject is voor het civieltechnisch personeel van het commissariaat Nickerie. Ignacio Tjen-A-Tak, B.I.C. coördinator, zei dat uiteindelijk gekozen is om de Awit Kaolanstraat te verharden. De straat voldoet volgens Tjen-A-Tak aan de gestelde criteria gelet op het veiligheidsaspect, de verkeersfrequentie, ligging van de scholen in de buurt, handelszaken, kindertehuizen, overheidsgebouwen en kerken in dat gebied. De B.I.C. coördinator heeft verder medegedeeld dat met de uitvoering van het decentralisatieprogramma Nickerie zoveel mogelijk zelfstandig civieltechnische werken zal uitvoeren. Dit zal gebeuren onder deskundige begeleiding van het ingenieursbureau ILACO.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal de leiding van de afdeling CTA ‘on the job’ getraind worden in directievoering. Het ligt geheel in de bedoeling dat na afronding van het project dat bijkans twee maanden zal duren, het CTA -personeel overal in het district ingezet kan worden om wegen aan te pakken. Bedrijven die willen meedoen aan deze “open tender” kunnen tot maandag 4 juni een bestek betrekken op het districtscommissariaat. Op 6 juni vindt de plaatselijke aanwijzing plaats, zegt Tjen-A-Tak. Dit weekend zal het Burger Informatie Centrum huis aan huis gaan om de bewoners te mobiliseren en hen uit te leggen wat de plannen zijn. Soemin Dipopawiro, directeur van de Schneiders Howard mulo-school, zegt blij te zijn met deze stap. “Wij hebben altijd geklaagd over de Kaolanstraat”, zegt hij. De bijkans 450 leerlingen van zijn school moeten tijdens zware regenval in de modder ploeteren om de school te bereiken.

 De leerkrachten die met hun wagen aan het werk komen, zijn dan genoodzaakt om hun kostbaar vervoermiddel meters verderop onbeheerd te parkeren, terwijl de school wel beschikt over een gedegen parkeerruimte. Dipopawiro hoopt dat deze verbindingsweg dan ook de drukte die er nu heerst op de Soekramsinghstraat, enigszins zal verlichten. De Awit Kaolanstraat zal over een lengte van circa 600 meter verhard worden. Dit project wordt gefinancierd door de IDB voor het bedrag van plusminus U$ 100.000 Amerikaanse dollars. Tjen-A-Tak doet een dringend beroep op elk een zijn/haar bijdrage te leveren in het belang van de verdere decentralisatie van Nickerie en de realisering van dit project.
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,01-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics