Nickerie.Net, vrijdag 01 juni 2007


Suriname krijgt ministerieel bezoek uit India
Geplaatst: 01/06/2007

Nickerie -  Van 2 t/m 5 juni zal de Indiase minister van Overseas Indian Affairs, Z.E. Vayalar Ravi, in het kader van de herdenking van de 134e verjaardag van de Hindostaanse immigratie Suriname bezoeken. DBS maakte deze week reeds melding hiervan. Als mede gastheer treedt op ‘Gopio Suriname’. Voor dit bezoek is in overleg met de Indiase ambassade hier te lande een programma samengesteld, dat de minister in de gelegenheid stelt om, naast de verplichte protocollaire zaken zoals bezoeken aan de hoogwaardigheidsbekleders, ook kennis te maken met de districtsbevolking. In dat kader zal de DC van Saramacca, Ghisaidoebe, de minister ontvangen.

Vayalar RaviMinister Z.E. Vayalar Ravi

Ook aan het district Commewijne zal er een bezoek gebracht worden. Verder zal de minister kransen leggen bij het monument van Bab en Mai, van Mahatma Gandhi en het Immigratiemonument te Groningen in Saramacca. Op zondag 3 juni zal er in het Lala Rookh Centrum een seminar worden gehouden met als thema ‘Doing business with Suriname’. Hierna zal het bestuur van de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI) een presentatie met rondleiding verzorgen. De renovatieplannen van het Lala Rookh Centrum zullen daarbij eveneens uiteen gezet worden met het doel enige ondersteuning te verkrijgen uit India.

In de avonduren biedt Gopio Suriname aan de Indiase minister, hoogwaardigheidsbekleders en genodigden een diner met cultureel programma aan. Op maandag 4 Juni zullen de gebruikelijke protocollaire bezoeken worden afgelegd. In de middag legt de minister een krans bij Mai en Bab, waarna hij in het Congresgebouw een schilderijententoonstelling van o.a. de kunstenaar Ramjiawansingh in het kader van de immigratie zal openen. Op 5 juni vertrekt de minister naar Jamaica.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,01-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics