Nickerie.Net, dinsdag 05 juni 2007


LBB en politie Nickerie bevrijden Aitkantie schildpad
Geplaatst: 05/06/2007

Nickerie-  Een bijkans vierhonderd kilo wegende Aitkanti schildpad is gistermorgen door stropers vanuit de zee gesleept naar de monding van de Nickerierivier. Te Charlies Beach is het beest vervolgens door de stropers naar wal gesleept in de richting van het bos dat hogerop ligt. De Aitkanti die vermoedelijk in de netten was vast komen te zitten, werd vervolgens op haar rug gekanteld, waardoor het beest niet meer kon vluchten en later zou worden afgeslacht. Bij aankomst van de Nickeriaanse politie en manschappen van LBB was het beest nog op zijn rug en snakte naar lucht.

De politie en de LBB- manschappen hebben met assistentie van enkele vissers het beest weer de zeekoers gewezen. Volgens Chanderbhan Dwarka van LBB komt het al te vaak voor dat Aitkantiís in deze buurt worden afgeslacht door vermoedelijk vissers van de omgeving Zeedijk. Het vlees van deze internationaal beschermde schildpadsoort is enorm gewild onder een bepaalde groep in Nickerie, zegt Dwarka.

Van de stropers ontbreekt nog elk spoor. Afkammen van het gebied waar de Aitkanti zich bevond, resulteerde in het vinden van een Aitkanti karkas. Dit is een teken dat Charlies Beach vaak functioneert als schilpadden slachthuis. Het politioneel onderzoek duurt voort. Mensen die zich schuldig maken aan het afslachten van beschermde diersoorten riskeren zeker een boete met daaraan gekoppeld een gevangenisstraf, zegt Chanderbhan Dwarka.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,05-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics