Nickerie.Net, dinsdag 05 juni 2007


SBBS geheimzinnig over gewonden en toedracht tractorongeluk

Yolanda Ho Asjoe, 04/06/2007

NIEUW-NICKERIE - Twintig arbeiders van de Stichting Behoud Bacoven Sector (SBBS), afdeling Nickerie, zijn afgelopen zaterdag gewond geraakt nadat de tractor waarin zij zaten in een trens terechtkwam. De arbeiders werden in verband met de bananenoogst in de laadbak vervoerd naar de werkplek, ongeveer zeventien kavels verwijderd van het bedrijf. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur van de tractor in slaap moet zijn gevallen, met het noodlottig gevolg.

Opvallend is wel dat de arbeiders met een bus van het bedrijf zijn vervoerd naar de dienstdoende wachtdokter Bajnath. DWT stuitte bij navraag over het hoe en waarom van het ongeluk, op terughoudendheid bij de diverse bronnen. Volgens de arts hebben de arbeiders geen “noemenswaardige” letsels opgelopen. “Het zijn slechts kleine kneuzingen”, volstond Bajnath tegenover dWT. De arbeiders, die allen een verband om hun arm of been hadden, wilden over hun toestand ook niets kwijt.

Volgens een oud SBBS-arbeider, een zekere Soeredj, zijn de arbeiders mogelijk bang om te praten, uit vrees voor rancune. “De vrees is duidelijk af te lezen op de gezichten”, zegt Soeredj geïrriteerd. Navraag bij ene Tedjai, de verantwoordelijke van SBBS tijdens het ongeval, leverde ook niets op. Tedjai vond dat het een interne aangelegenheid betrof. -.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,05-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics