Nickerie.Net, woensdag 06 juni 2007


Raj Mohan laat klassieke muziek in Nickerie herleven

Nickerie - Afgelopen weekend was hij in Nickerie, waar hij een geweldige show gaf in het Cultureel Centrum Nickerie (CCN). Op 8 en 9 juni treedt hij op in het Cultureel Centrum Suriname. Raj Mohan kwam speciaal naar Suriname in verband met 134 jaar Hindostaanse Immigratie, om de Surinamers te verwennen met klassieke Hindi muziek en zijn liederen over contractarbeiders.

Raj MohanRaj Mohan

“Al is de opkomst niet zo groot, maar wij hebben zeker de aanwezigen kunnen boeien en dat is belangrijk voor mij”, zei Mohan. “De Surinaamse bevolking moet zich ervan bewust zijn dat klassieke muziek ook wel mooi is en zeker een groot deel van de Hindostaanse cultuur is. Dat is een bewustwordingsproces dat een tijd duurt, maar als het goed aangepakt wordt de kunst te promoten, lukt het zeker.”

De aanwezigen waren lovend. “Dit is zang en muziek waarbij je concentratie nodig heb om hem goed te volgen. Nieuw is het niet, maar omdat deze culturele muziek nu veelal wordt verdrongen door moderne, kent vooral de jeugd het niet. Ik ben vaak conferencier op diverse shows in Nickerie en daar merk ik dat de zaal altijd propvol zit met jongeren waar er moderne muziek wordt gezongen, maar op zo een cultureel gebeuren kan je de jongeren op de vingers tellen”, zegt Sadiek Ishaak.

Naazmoen Idoe, ook een van de aanwezigen, zegt dat zij het heel jammer zou vinden als zij op deze avond niet naar CCN was gekomen. “Dit is een deel van mij en ik geniet er mateloos van. De woorden van Mohan laten me aan mijn vader denken die zelf ook contractarbeider is geweest. Ik had de zaal wel drukker verwacht, maar ik geloof dat de jeugd niet zo zeer geďnteresseerd is in culturele evenementen, wat jammer is.”

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

,05-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics