Nickerie.Net, woensdag 06 juni 2007


Geen referendum over amnestie inzake decembermoorden
Geplaatst: 06/06/2007

Paramaribo -  ‘Ik heb de dingen niet gezegd. De DNA-voorzitter had het bij elke servicestation waar hij ging tanken en bij elke warung waar hij pitjel ging kopen over referendum. En nu zegt hij ‘ik heb het anders bedoeld. Maar voor mij maakt het niet zoveel uit’, zegt NDP-voorzitter, Desi Bouterse na de huishoudelijke vergadering waarin het interpellatievoorstel om het referendumvraagstuk in een openbare vergadering te behandelen, door de coalitie is weggestemd met 28 stemmen tegen en 20 stemmen voor. ‘Men heeft een foefje toegepast om over zo een belangrijke zaak in huishoudelijk verband te vergaderen’, zegt Bouterse heel laconiek.

Hij zegt dat de NDP deze zaak in het openbaar wilde bespreken, maar dat blijkbaar de coalitie niet de moed heeft om dat te doen. ‘Men probeert met allerlei foefjes dit uit te stellen, maar er zijn allerlei parlementaire middelen om dat te kunnen bewerkstelligen.’ De NDP-voorzitter zegt dat de voorzitter van de Nationale Assemblee, Paul Somohardjo, door zijn veranderende stelling name heeft bewezen hoe de ‘oude politiek’ politiek voert.

 Er zal waarschijnlijk een nieuw interpellatievoorstel in een andere vorm worden ingediend, aldus Bouterse. Vooralsnog zal elk interpellatievoorstel waarin het woord ‘referendum’ voorkomt niet op de agenda worden geplaatst, zegt de DNA-voorzitter. Volgens Somohardjo is de PL altijd en nog steeds voorstander van het houden van een referendum, maar de rechter moet eerst een uitspraak doen voordat dit plaatsvindt. ‘Ik ga niet voor glorie, ik doe dit niet om populairder te worden en ik doe dit niet om verraad of vrijage. Het zit in ons bloed om vergevingsgezind te zijn’, legt de DNA-voorzitter uit. ‘In de politiek probeert men een gaatje te vinden. De NDP of wie dan ook denkt dat er een gaatje is, maar het is niet de intentie van de PL om verraad te plegen’, besluit Somohardjo.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,06-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics