Nickerie.Net, woensdag 06 juni 2007


Nederlandse student poogde coke uit te voeren 'om studie te financieren'

Geplaatst: 06/06/2007

Paramaribo -  De 21-jarige in Almere, Nederland, woonachtige Fabian Crisis is door kantonrechter Iwan Rasoelbaks veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden onvoorwaardelijk met aftrek en een boete van SRD 3000 of drie maanden hechtenis wegens overtreding van de Wet Verdovende Middelen. De student Sociaal Pedagogie poogde een hoeveelheid cocaďne vanuit Suriname naar Nederland te smokkelen. Op onze internationale luchthaven viel hij echter door de mand. Crisis had het verderfelijk spul heel nonchalant verborgen. Een hoeveelheid had hij verborgen in een nivea potje en de rest had hij in zijn broekzakken gestopt.

 De Hbo-student motiveerde zijn poging tot uitvoer door aan te geven dat hij niet in staat was om zijn schoolgeld, Euro 2500, te betalen. Hij kreeg slechts een maandelijkse studiefinanciering van Euro 245. Toen een vriend, ene F.T., hem aanbood om cocaďne vanuit Suriname naar Nederland te smokkelen, greep hij deze kans met beide handen vast. Hij zou, indien de drugssmokkel was geslaagd, Euro 6500 opstrijken. Op de vraag van officier van justitie Astrid Niamat waarom hij niet bij zijn moeder aanklopte voor schoolgeld, zei verdachte dat zijn moeder het ook moeilijk had daar zij niet veel verdiende als interieurverzorgster. “Je krijgt Euro 245, hoe kom je dan uit’, vroeg de ovj tot slot aan verdachte. Ik leid een straatleven’, antwoordde de praatgrage Crisis.

 Officier Niamat achtte poging tot uitvoer bewezen en eiste tegen deze verdachte een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van drie jaren, een boete van SRD 1000 of 1 maand hechtenis en verbeurdverklaring van de in beslag genomen cocaďne. De ovj benadrukte in haar requisitoir dat verdachte een verklaring heeft afgelegd die het OM niet kan begrijpen.

De vervolging heeft n.l nagetrokken of ene F.T. met Crisis, zoals verdachte verklaarde, was afgereisd naar Suriname maar dit bleek niet het geval te zijn. ‘Zijn verklaring komt heel ongeloofwaardig over. Er zijn geen feiten en omstandigheden aanwezig waarmee de vervolging rekening zou moeten houden.’ De verdachte betuigde spijt en vroeg om rekening te willen houden met zijn situatie. De kantonrechter achtte poging uitvoer ook bewezen. Volgens de magistraat twijfelt hij geen moment dat verdachte alles zelf heeft bekostigd. Ook de kantonrechter vond dat er geen feiten en omstandigheden aanwezig zijn waarmee hij rekening zou moeten houden. De genoemde straf was daarom dan ook op zijn plaats.

Widjai Ganesh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,06-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics