Nickerie.Net, maandag 18 juni 2007


Gum Air voert geslaagde inaugurele vlucht Paramaribo-Nickerie
Geplaatst: 14/06/2007

Nickerie - Chartervliegmaatschappij Gum Air heeft gistermorgen een geslaagde inaugurele vlucht op de route Paramaribo - Nickerie vv uitgevoerd. De vlucht is uitgevoerd met een vliegtuig van het type Cessna Grand Caravan C208B die per keer 12 personen kan vervoeren. Gum Air’s financieel directeur Harold Tonch zegt tevreden te zijn met de start van deze lijndienst, die aanvankelijk in augustus van start zou gaan. De omstandigheden op de Oost-westverbinding hebben o.a. gemaakt dat eerder begonnen is met deze lijndienst. Het heeft zeker meer dan tien jaren geduurd, voordat deze route die voorheen door de SLM werd onderhouden, weer tot leven is gekomen. Tonch zei verder dat de vooruitzichten erg goed zijn en hoopt dat deze route meer body krijgt de komende tijden.

Naar gelang het aanbod is Gum Air in staat grotere vliegtuigen in te zetten, zegt Tonch zelfverzekerd. Deze lijndienst is voor zakenlieden zeker een welkome aangelegenheid omdat zij enorm veel kunnen besparen aan o.a. kapitaal en reistijd. Dean Gummels, Operations man bij Gum Air, deelde mede dat zij in Paramaribo mensen voor de eerste vlucht hebben moeten afzeggen, omdat de kist volgeboekt was. Gummels is zeer optimistisch en hoopt dat deze dienst in stand zal worden gehouden. Afhankelijk van de vraag is het volgens hem niet uitgesloten dat Nickerie in de naaste toekomst als tussenstop gebruikt zal worden om naar Guyana of elders te vliegen.

Groot ondernemer Liakat Mahawatkhan die vanuit Nickerie mee heeft gevlogen naar Paramaribo, zegt zeker acht vermoeiende uren te hebben bespaard als hij over de Oost-westverbinding zou reizen. Ook zei hij dat de lijndienst hem heel veel brandstofkosten, wagenslijtage en vermoeidheid heeft bespaard. Hij hoopt dat anderen ook dit voorbeeld zullen volgen en goed gebruik zullen maken van deze dienst.

DC Bhagwatpersad Shankar zei het prachtig te vinden dat ondernemers “believe” hebben in de ontwikkelingen in Nickerie. Volgens hem is dit een moment van blijdschap waar duidelijk te merken is dat het luchttransport gerehabiliteerd wordt. Een vlucht van Nickerie-Paramaribo duurt 47 minuten. De vluchtdagen zijn maandag, woensdag en vrijdag.

Gum Air opereert al meer dan veertig jaren in ons land en beschikt over goed onderhouden vliegtuigen en gekwalificeerd personeel, die naar haast elke bestemming in Suriname en het Caribische gebied kunnen vliegen. Anderzijds dient vermeld te worden dat de aankomst - en vertrekhal van de Nickerie Airport veel te wensen overlaat. Deze zal heel gauw een grote beurt moeten krijgen om als visitekaart van Nickerie te dienen. Het schort ook behoorlijk aan apparatuur die de luchtverkeersleiders nodig hebben om o.a. met vliegtuigen te communiceren en vliegbewegingen boven ons luchtruim te volgen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics