Nickerie.Net, maandag 18 juni 2007


CCN richt kinderhoek in

Beta Debidien, 18/06/2007

NIEUW-NICKERIE - Met medewerking van de Rotaryclub Paramaribo Residence heeft het Cultureel Centrum Nickerie (CCN) in de afdeling bibliotheek een kinderhoek ingericht. Deze afdeling bestaat uit verschillende op elkaar gestapelde kleurrijke kubussen waar allerlei kinderboeken zijn uitgestald”, zegt Antion Elias, ondervoorzitter van de samenwerkende organisaties het Welzijn instituut Nickerie (WiN) en het CCN.

Een kind zoekt een boek uit in de kinderhoek die door inspanningen van het Cultureel Centrum Nickerie en de Rotaryclub Paramaribo Residence tot stand is gekomen.Een kind zoekt een boek uit in de kinderhoek die door inspanningen van het Cultureel Centrum Nickerie en de Rotaryclub Paramaribo Residence tot stand is gekomen.

Volgens Elias is deze schenking een welkome aanvulling voor de bibliotheek. Hij zegt dat het bestuur ervan overtuigd is dat hierdoor nog meer kinderen de weg naar de CCN-bibliotheek zullen weten te vinden. “Deze kinderhoek oogt heel aantrekkelijk, niet alleen voor kinderen, maar ook voor de volwassenen om rustig de boeken te bekijken, wat te bladeren en daarna enkele boeken te lenen om thuis verder te lezen.”

CCN en WiN werken er hard aan om de bibliotheek weer in haar oude glorie te herstellen. Daarbij wordt de oude studiezaal niet vergeten. Het bestuur doet er alles aan om vóór de grote vakantie alles in orde te hebben, zodat het tegen die tijd tal van activiteiten kan organiseren die in het teken staan van lezen. “Met deze activiteiten willen wij zoveel mogelijk kinderen naar de bibliotheek krijgen.” Sinds kort beschikt de bibliotheek ook over een aparte hoek waar veel Hindi-literatuur beschikbaar is en staan er in de studiezaal vier computers waar bezoekers op kunnen werken. Er wordt eraan gewerkt om twee computers aan te sluiten op internet, zodat vooral studenten ook via deze weg aan de nodige informatie kunnen komen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

18-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics