Nickerie.Net, donderdag 21 juni 2007


Backtrackroute gesloten door operatie ‘Stay Alert’

Asha Chaturi en Beta Debidien, 20/06/2007

NIEUW NICKERIE - De back-trackroute tussen Suriname en Guyana is vanwege de operatie ‘Stay alert’ van het Nationaal Leger (NL) tot nader order gesloten. Majoor Egmond Letterboom, territoriaal commandant van het Nationaal Leger Regio-West, zegt dat hiertoe is besloten om tijdens de operatie ‘niet veel beweging’ op de rivier te hebben. Stay Alert is maandag begonnen om 00:00 uur in Coronie, waarbij legermanschappen langzaam naar Nickerie trokken en controle-oefeningen en werkzaamheden uitoefenen te land en te water. Daarom is personenverkeer op de rivier ook even niet mogelijk.

Een militair controleert documenten van een vissersboot op de Corantijnrivier.

Volgens Letterboom hadden de boothouders in eerste instantie gevraagd om toch nog mogelijkheden te bekijken zodat het personenverkeer kon doorgaan. Die waren er volgens de majoor niet en hebben de boothouders zich erin berust. De boothouders verlenen hun volledige medewerking zodat het NL zijn oefeningen goed kan afronden. Ze hopen hiermee bij te dragen tot regulering van de backtrackroute.

Ook de taxihouders vinden het niet erg dat zij enkele dagen niet kunnen rijden. Ook voor hen gaat het om een goed doel en verlenen graag hun medewerking “als het gaat om ‘s landsbelang”. De oefening heeft zich gisteren verplaatst naar het westelijk deel van Nickerie. De gezamenlijke troepen hebben postgevat langs de Corantijnrivier. De marine heeft gisteren ook samen met de politie en de militaire politie geoefend op de Corantijnrivier.

"Alle boten die de rivier kwamen binnenvaren zijn onderzocht. Er is vooral gelet op documenten en alle andere zaken die de bootseigenaren bij zich hadden." Op diverse locaties in het district zijn er ook road-blocks gehouden. De militairen hebben alle voertuigen onderzocht op illegale zaken. De oefening wordt vrijdag afgesloten.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

20-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics