Nickerie.Net, zondag 24 juni 2007


Militaire operatie “Stay Alert” prima afgerond
Geplaatst: 23/06/2007

Paramaribo -  Circa 300 manschappen van militaire eenheden, de politie, de brandweer en enkele andere instanties hebben met succes, na keiharde dagen te hebben doorgemaakt, operatie “Stay Alert” afgerond. Majoor Egmond Letterboom die de leiding heeft van de troepenmacht in Nickerie, zei dat de eerste indrukken van de trainingen positief zijn en dat het verloop op enkele kinderziektes na vrij goed is gegaan. Naar zeggen van Letterboom is toetsing van de legereenheden van tijd tot tijd van groot belang. Zo zijn de manschappen de afgelopen dagen getoetst op o.a ‘leadership’ en ‘fighting power.’ De effectieve uitvoering van de verschillende missies heeft gemaakt dat de doelen die nagestreefd werden zijn gehaald.

Na een SWOT- analyse zal er rapportage worden gedaan naar de leiding van het Nationaal Leger. Zij zal verder zorgdragen dat de minister wordt geďnformeerd wat de werkelijke stand van zaken is. Tijdens “ Stay Alert” hebben de eenheden die bijkans een jaar in dienst zijn, ook behoorlijk wat ervaringen opgedaan. De eenheden hebben bewezen dat zij zowel te land als te water over enorm veel gevechtskracht beschikken en dat een hecht teamwork voor de beste resultaten zorgt. Majoor van Politie G.H.Fernandes blikt positief terug en beschreef de momenten en de samenwerking tussen de verschillende eenheden als prima.

 Ook Gewestelijke Brandweercommandant Waldemar Muskiet, is tevreden over de trainingen die zijn manschappen hebben genoten. Voor de gezamenlijke troepen betekent alert zijn en alert blijven, dat zij op elk moment van de dag kunnen optreden, indien dit nodig wordt geacht. Majoor Egmond Letterboom complimenteerde ook de plaatselijke bevolking en de booteigenaren voor de wijze waarop zij hun bijdrage hebben geleverd. Het bijzondere van deze training was ook dat mediawerkers heel nauw betrokken waren om de trainingen te verslaan. Hiermee hebben ook zij ervaring opgedaan hoe en wanneer op te treden bij calamiteiten. De NL-manschappen uit Paramaribo hebben gistermiddag tegen half drie met loeiende sirene Nickerie gepakt en gezakt verlaten.

Foto-impressie

Operatie 'Stay Alert'

Danny Jibodh van Team Nickerie.Net mocht met de troepen mee als 'oorlogsverslaggever' en legde voor ons de volgende foto-indrukken vast.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics