Nickerie.Net, maandag 25 juni 2007


Air France als tweede door open sky

Vernon Texel, 25/06/2007

 

Paramaribo - Na jaren van afwezigheid heeft Air France plannen om Paramaribo weer aan te doen. Dit moet al in november een feit zijn. Via haar regionale carrier is de luchtvaartmaatschappij van plan om vanuit Martinique via Cayenne in Frans-Guyana naar Paramaribo te vliegen en op de terugweg passagiers uit het buurland of het Caribisch eiland op te pikken voor de aansluiting naar Parijs. Vandaar uit kunnen ze hun weg vervolgen naar andere bestemmingen zoals Nederland. Verdere details over hoe de operatie eruit zal zien en de prijzen voor vliegbiljetten zijn nog niet bekend.

Met dit type toestel wil Air France per 1 november op Paramaribo vliegen. Het verzoek moet nog officieel worden ingediend bij de Surinaamse luchtvaartautoriteiten.

 Naast Martinair wordt Air France de tweede luchtvaartmaatschappij die door de open sky zal vliegen. De Mid-Atlantische route is sedert 1 mei 2006 geliberaliseerd. John Veira, hoofd Luchtvaartdienst, bevestigt de plannen van de Franse maatschappij. “Het officieel verzoek is nog niet ingediend maar hun plannen zijn al bekend. Dit is ook door de Franse autoriteiten bevestigd.” Veira benadrukt wel dat als de maatschappij wel zijn verzoek nu moet indienen als zij november wil halen.

Air France is overigens voor 81 procent eigenaar van KLM, en is nu ook bezig met de overname van Martinair. Bij de luchtvaartfunctionaris bestaat geen vrees dat de drie maatschappijen daarna zullen overgaan tot kartelvorming tegen de SLM. Het gaat natuurlijk om het versterken van hun marktpositie, maar voor de rest voeren alle drie aparte operaties uit. “Er zijn regels en toetsingsmodellen die dat voorkomen.

Zowel wij hier in Suriname als Nederland en de Europese Unie volgen de ontwikkelingen rond de overname van Martinair door KLM.” Volgens Veira is SLM nog steeds marktleider op de Amsterdam-Paramariboroute. Wat de maatschappij moet doen is ervoor zorgen deze positie niet uit handen te geven. Goede service, redelijke prijzen, optimale vliegfrequentie en constante marketing ziet Veira als de sleutel om de SLM-marktpositie verder te bestendigen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

24-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics