Nickerie.Net, vrijdag 29 juni 2007


Buurtmanager Nationaal Project: veel geleerd in een jaar tijd
Geplaatst: 25/06/2007

Nickerie -  Agent van politie 1e klasse tevens buurtmanager van het Nationaal Project in het rijstdistrict Nickerie, Amernath Premcharan, heeft tegenover DBS aangegeven dat hij samen met de buurtbewoners bezig is het probleem van de illegale vuilstortplaatsen onder controle te krijgen. Hij heeft gezegd dat de bewoners wel gehoor geven, wanneer ze worden aangesproken door hem. Laatstelijk heeft hij nog een vrouw aangesproken die haar huisvuil gewoon op de berm had gedumpt. Zij heeft volgens de buurtmanager haar fout ingezien en de plaats intussen laten schoonmaken. De samenwerking met de buurtbewoners verwoordt hij als heel goed. Ook de criminaliteit is bezig af te nemen, doordat de interactie met de mensen optimaal is.

Amarnath is ongeveer een jaar als buurtmanager aangesteld en ervaart het tot nu toe als een hele belevenis. ‘Ik heb heel veel bijgeleerd tijdens mijn éénjarig bestaan als buurtmanager.’ ‘Er zijn zoveel leuke momenten geweest, waardoor ik nu niet specifiek op een kan komen, dat is blijven hangen’, toen gevraagd werd wat één van zijn leukste momenten is geweest tot nu toe als buurtmanager.

Een minder leuk moment is dat 4 percelen in zijn verzorgingsgebied niet worden onderhouden, waardoor de buurt last ondervindt hiervan. Bij navraag is hij erachter gekomen dat de eigenaren in het buitenland zitten, waardoor het heel moeilijk is om op te treden. Samen met de mensen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gaat hij proberen om het probleem tot het verleden te doen behoren. Zijn boodschap is dat de mensen in het Nationaal Project hun leefomgeving schoon moeten houden om onhygiënische toestanden te voorkomen, zodat de buurt veilig en leefbaar kan zijn.

Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics