Nickerie.Net, vrijdag 29 juni 2007


Milieu-inspecteurs sluiten vieze bakkerij
Geplaatst: 27/06/2007

Nickerie -  Een combinatie van milieu-inspecteurs van BOG Paramaribo en Nickerie die momenteel in Nickerie opereert, heeft afgelopen maandag bij controle een Chinese bakkerij onmiddellijk gesloten. De bakkerij in de Van Pettenpolder voldeed volgens Akansa Gerard, coördinator Horeca bij de Milieu –inspectie, niet aan de eisen.

Zo hebben de milieu-inspecteurs brood aangetroffen die gewoon op de grond gezet was en vermoedelijk later geleverd zou worden.Verder hebben de milieu-inspecteurs ook kunnen zien dat broodbeschuit bestemd voor consumptiedoeleinden open en bloot gevuld was in zakken, waaraan allerlei ongedierte zoals ratten, mieren en kakkerlakken zich te goed deden. Zo vertoonde het sanitair gedeelte ook mankementen die tegen de regels in druisen.

 De eigenaar van deze bakkerij zag ook kans om in de directe omgeving kippen te kweken wat een enorme stank teweegbracht in de buurt. Bij controle bij de andere bakkerijen, is gebleken dat die wel in redelijke staat voldoen aan de gestelde eisen. Behalve bakkerijen zullen er ook scholen, restaurants en andere locaties bezocht worden door de milieu-inspecteurs. De acties houden verband met een verhoogde controle die al eerder door BOG was aangekondigd.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics