Nickerie.Net, donderdag 28 juni 2007


Ferreira hekelt laksheid politie bij zedendelict

Ivan Cairo, 27/06/2007

Paramaribo - Nalatigheid van de politie heeft vermoedelijk gemaakt dat een vader in Nickerie zich aan drie van zijn minderjarige dochters heeft vergrepen. Ondertussen is de man aangehouden en wordt nu pas een onderzoek door justitie ingesteld. Dat stelde een verontwaardigde NPS-parlementarier Carmelita Ferreira gisteren in De Nationale Assemblée.

Volgens de volksvertegenwoordiger zou al vroeg aangifte tegen de man zijn gedaan toen hij zich de eerste keer had vergrepen aan één van zijn dochters. Om nog onduidelijke redenen heeft de politie toen niets ondernomen. Uiteindelijk bracht het schoolhoofd van een van de slachtoffers deze kwestie weer onder de aandacht van de politie nadat de man zich weer aan een dochter had vergrepen en nu blijkt aan het derde kind. Ferreira zegt, vandaag een gesprek te zullen hebben met de schoolleider om zich grondiger te laten informeren. Ze vindt het ernstig, dat de politie na de eerste aangifte geen stappen tegen de ontspoorde vader heeft ondernomen. “Het is doorgegaan en er zijn nu drie kinderen misbruikt”, zegt ze verwijtend.

In een eerste reactie zei justitieminister Chandrikapersad Santokhi, te zullen nagaan wat zich precies heeft afgespeeld. Hij wil weten hoe de politie de eerste melding heeft afgehandeld en hoe het toen zat met “bewijstechnische en bewijstactische aspecten” en waarom geen opsporing heeft plaatsgevonden. De minister keurt de gang van zaken af en zal een diepgaand onderzoek laten instellen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

28-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics