Nickerie.Net, donderdag 28 juni 2007


Schuldenlast SML minder dan USD 25 miljoen

Eric Mahabier, 27/06/2007

Paramaribo - De schuldenlast van de Stichting Machinale Landbouw (SML) blijkt minder te zijn dan 25 miljoen Amerikaanse dollar. Dit zegt SML-directeur Tilak Sharman desgevraagd aan dWT. De lijst met namen en bedragen van alle schuldeisers is vorige week gepresenteerd aan rechter Henk Struiken om goedgekeurd te worden. Hoewel Sharman het exacte bedrag niet wil noemen, wijst hij erop dat de schuld van de SML minder is dan de US$25 miljoen die minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) vorig jaar het parlement had voorgehouden. Verstrekte voorschotten en leningen, achterstallige pensioenen en belastingafdrachten brengen de schuld aan de overheid op meer dan 10 miljoen US dollar. Rijstmagnaat Imro Manglie verklaarde eerder dat de SML hem bijna 7,5 miljoen US dollar schuldig is.

Voor wat de ingediende lijst bij de rechter betreft legt Sharman uit, dat het om een door de SML zelf geverifieerde lijst gaat waarop 456 schuldeisers zijn opgebracht. Met ongeveer 390 schuldeisers is er overeenstemming bereikt over de hoogte van de schulden, terwijl over het ander deel de rechter een beslissing moet nemen.

Door tussenkomst van bewindvoerder Eddy Hooplot is aan de magistraat voorgehouden dat volgens de administratie van de SML de opgegeven schuldhoogte van 66 schuldeisers niet klopt. “Wij wachten nu op nadere instructies van de rechter en op basis daarvan kunnen wij verdere acties ondernemen” zegt Sharman. SML heeft van Struiken vorig jaar definitieve surseance (uitstel van betaling van schulden) gekregen voor de periode van een jaar, welke in december afloopt. Door middel van een openbare verkoop van alle roerende en onroerende goederen wil het rijstbedrijf zijn schuldeisers tegemoet komen. De inschrijvingen zijn voor 3 en 6 juli gepland.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

28-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics