Nickerie.Net, vrijdag 29 juni 2007


Zes jaar celstraf voor doden van vriend

NIEUW-NICKERIE - "Het was niet de bedoeling om mijn beste vriend van zijn leven te beroven. Ik heb er spijt van”, zei de 24 jarige M.R. tegen kantonrechter Mohammed Charran. M.R. doodde op 2 februari 2007 zijn beste vriend, de 34 jarige Aniel Toelsie met wie hij als een broer leefde. Dit vond plaats in Wageningen. Beiden kregen op die bewuste middag een woordenwisseling om een mes.

M.R werd op een gegeven moment kwaad op Toelsie, haalde een scherpe houwer tevoorschijn en hakte in op de hals van het latere slachtoffer. De halsslagader van Toelsie werd geraakt, alsgevolg waarvan hij kort daarna kwam te overlijden. Officier van Justitie Duncan Nanhoe zei dat M.R. anders had kunnen handelen dan een houwer te pakken. Hij eiste 8 jaar straf zonder aftrek.

Lygia Palmburg, raadsvrouwe van M.R. pleitte voor vrijspraak, aangezien een buurtonderzoek heeft uitgewezen dat M.R. een rustige en hardwerkende persoon is. Nadat de rechter dit alles had gehoord vonniste hij MR tot een gevangenisstraf van zes jaar onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook de rechter vond dat M.R. anders had kunnen reageren dan een houwer te pakken.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

25-06-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics