Nickerie.Net, dinsdag 03 juli 2007


Bacoven Arbeiders Bond Nickerie geproclameerd

Beta Debidien, 03/07/2007

NIEUW-NICKERIE - Binnen de Stichting Behoud Bananensector Suriname (SBBS) is gisteren een vakbond opgericht; De Bacoven Arbeiders Bond Nickerie (BABN). De statuten zijn formeel aangenomen en ook goed gekeurd door een speciale vergadering. “Wij hebben vandaag een zeer belangrijke stap gezet naar de verbetering van de arbeidsvoorwaarden,” zegt Dayanand Dwarka, voorzitter van de BABN. Volgens hem is de behoefte aan een vakbond enorm groot in het bacovenbedrijf.

Arbeiders van de SBBS waren goed vertegenwoordigd bij de proclamatie van de vakbond binnen het bedrijf; de Bacoven Arbeiders Bond Nickerie (BABN).

De arbeiders zijn blij met de vakbond bij de stichting. “We voelen ons opgelucht, omdat wij meer dan vier jaren hebben gewacht op dit moment. Wij hebben vertrouwen in de mensen die zitting hebben in dit nieuw bestuur”, zeggen de arbeiders Oetam Jairam en Adjietkoemar Sewnarain. Zij willen onder betere voorwaarden arbeiden en ook verbetering op het financieel vlak.

Volgens Dwarka zal veel werk verzet worden in de komende dagen. Hij deed een beroep op de arbeiders om hun collega's over te halen om de bond te ondersteunen en geen verdeeldheid te zaaien. “Het moet ook niet zo zijn dat terwijl wij onze bond oprichten en alle inspanningen plegen ter verbetering van de arbeidsvoorwaarden, dat er plotseling verandering optreedt die ons verder van huis brengt”.

In de komende dagen zal het nieuw bondsbestuur zich aan de bedrijfsleiding presenteren. De aanwezigheid van Lloyd Read van de vakcentrale C47 bij eerste ledenvergadering, ziet Dwarka als ondersteuning aan de BABN om het werk in de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan. Het bestuur telt twaalf leden en wordt geadviseerd door Leaket Mahawatkhan.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics