Nickerie.Net, donderdag 05 juli 2007


Hoogste bod SML ruim SRD 7,5 miljoen

Eric Mahabier, 04/07/2007

Paramaribo - De openbare inschrijving op de onroerende goederen zal de Stichting Machinale Landbouw (SML) ruim 7,5 miljoen Surinaamse dollar opleveren als deze aan de hoogste bieders wordt gegund. Vijftien personen en instanties dingen mee. Ajai Baboelal, die in de wandelgangen als een stroman van de ondernemer Imro Manglie wordt bestempeld, doet een totaal bod van ruim 6,5 miljoen Surinaamse dollar en is de enige die op alle vijftien onroerende goederen heeft ingeschreven. Op vier onroerende goederen na is hij overal de hoogste bieder. Dit blijkt uit gegevens die notaris Vera Dollart- Derby gisteren vrijgaf tijdens de openbare inschrijving voor onroerende goederen van de SML op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De openbare inschrijving op de onroerende goederen zal de Stichting Machinale Landbouw (SML) ruim 7,5 miljoen Surinaamse dollar opleveren als deze aan de hoogste bieders wordt gegund. Vijftien personen en instanties dingen mee aan deze verkoop. Hoewel het bestuur van de SML meer bieders had verwacht, is Geetapersad Gangaram Panday, voorzitter van het bestuur.

De schuld van de SML is ver boven dit bedrag. Hoewel niet exact aangegeven, wordt gesuggereerd dat de schuld tussen 10 en 20 miljoen Amerikaanse dollar is. De grootste belangstelling van de inschrijvers gaat uit naar het eigendomsperceel aan de Anton Dragtenweg en het beplant citrusareaal op Wageningen. Voor beide staan zeven inschrijvers geregistreerd. Met SRD 1.260.000 is Eduard Hoogenboom de hoogste bieder voor de Anton Dragtenweg, terwijl Adjiet Guptar met SRD 550.000 het beplant citrusareaal wil bemachtigen. Met SRD 13.100 doet Iwan Holder een gooi op de directiewoning te Wageningen.

 “De SML is niet verplicht tot toewijzing over te gaan”, zegt notaris Radjen Soerdjbali van de raad van bestuur van de SML. “En wat dan als ik een stroman van Manglie zou zijn”, vraagt Baboelal, die in het dagelijks leven adviseur van deze ondernemer is. Baboelal zegt dat hij in joint venture met “derden” het bedrag zal betalen als de onroerende goederen aan hem worden toegewezen. “Alleen kan ik dat bedrag niet opbrengen.” Wie deze derden zijn, wil hij nog niet kenbaar maken. “Ik weet niet of Manglie ook tot die derden behoort.” Manglie, als enige hypotheekhouder van de SML, doet niet mee aan de inschrijving. Volgens Baboelal had Manglie in het verleden al een bod van 15 miljoen Amerikaanse dollar gedaan. “Er zijn in het verleden allerlei rancune maatregelen richting hem en anderen om hem heen getroffen en om het een en ander te voorkomen doet hij daarom niet mee”, zegt Baboelal. Hij vraagt zich af hoe de SML in staat zal zijn de schuldeisers te betalen daar deze inschrijving niet veel oplevert.

Geetapersad Gangaram Panday, voorzitter van het bestuur, is “gedeeltelijk” tevreden met de opkomst. Soerdjbali zelf had 30 inschrijvers verwacht. Volgens SML-directeur Tilak Sharman zal binnen twee weken een besluit worden genomen. De leiding moet eerst overleggen met bewindvoerder Eddy Hooplot, die op zijn beurt moet rapporteren aan rechter Henk Struiken. SML heeft tot en met december uitstel van betaling aan de ruim 380 schuldeisers.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics