Nickerie.Net, woensdag 04 juli 2007


Professor Rampersad aan top in de VS ‘Personal Branding: Ontdek uw merk’

Daniëlla Tauwnaar, 03/07/2007

Paramaribo - “U bent uw eigen merk. Ontdek wat dit merk is, wat u uniek maakt en waar u in relatie met anderen echt goed in bent.” Zo luidt een veel gehoorde oproep van professor Hubert Rampersad. De wetenschapper van Surinaamse origine is recentelijk opgenomen in de top-35 managementgoeroes op het gebied van leiderschapsontwikkeling in de Verenigde Staten van Amerika (VS). Een internationale erkenning die hem is gegeven door de Marshall Goldsmith School of Management in San Diego (Californië).

Professor RampersadProfessor Hubert Rampersad

Rampersad staat bekend om zijn verdiensten op het gebied van het ontwikkelen van menselijk potentieel. Dit heeft geleid tot gemotiveerde werkers en winstgevende bedrijven. “Wereldwijd hebben organisaties problemen mensen gemotiveerd en gepassioneerd te krijgen in hun werk”, weet de wetenschapper. “Prestaties gaan omlaag, het ziekteverzuim neemt toe, er is veel dubbel werk, omdat er vaak fouten worden gemaakt. Mensen die gemotiveerd en gelukkig zijn met hun werk presteren beter. En je krijgt mensen gemotiveerd als hun eigen ambitie in lijn is met de doelen van het bedrijf waarin ze werken.” Volgens Rampersad kost ontevreden en ongemotiveerd personeel het Amerikaans bedrijfsleven jaarlijks 350 miljard US dollar. In Nederland kost het gebrek aan innerlijke betrokkenheid de het land ongeveer 17 miljard euro per jaar.

De professor geeft in zijn boekwerken Total Performance score card’ (in 22 talen), Personal Balance score card (15 talen) en TPS-Lean Six Sigma (over twee weken op de schappen) antwoord op dit wereldwijd probleem. In zijn laatste publicatie (nog niet uitgegeven) legt hij het accent op ‘personal branding’. “Personal branding is dé manier om u van anderen te onderscheiden en om succesvol te zijn, maar het vraagt om zelfkennis, vertrouwen in eigen kunnen, passie en gedrevenheid. Het biedt een compleet raamwerk voor het formuleren en implementeren van uw merk, dat gebaseerd is op uw levensdoelen, uw droom en uw talenten en stelt u in staat deze beter te benutten en te etaleren”, legt Rampersad uit.

Momenteel in Suriname, wil de wetenschapper zijn succesverhaal en zijn recept naar een succesvol (zaken)leven, delen met mensen in zijn geboorteland. Na een aantal jonge Surinaamse leidinggevenden het geheim van het recept te hebben bijgebracht, sluit hij zijn missie vrijdag af met een training Personal Branding in hotel Kras-napolsky. Daar zal hij na een inleiding van ex-Staatsolie directeur Eddy Jharap ingaan op het verhaal achter de successen van wereldleiders als Bill Gates, Oprah Winfrey, Nelson Mandela, Mahatma Ghandi, Albert Einstein en Mikail Gorbachev. Ook zijn ‘struggle’ en de topprestaties van Jharap en Centrale Bank governor André Telting zullen de revue passeren.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics