Nickerie.Net, woensdag 11 juli 2007


Eindresultaten scholengemeenschap Nickerie vertonen stijging
Danny Jibodh,  11/07/2007

Nickerie -  Gistermorgen hebben de middelbare scholieren van Nickerie hun uitslagen gehoord. Naarmate de tijd dichterbij kwam steeg de spanning onder de studenten die positie hadden genomen op de traditionele plek vanwaar de uitslagen worden bekend gemaakt. Het was een mengelmoes van zekere, onzekere en twijfelachtige gezichten die op dat moment de aanblik van de school vormden. De leiding van de scholengemeenschap Nickerie deelde DBS mede dat dit schooljaar een stijging vertoont ten opzichte van het vorige schooljaar. Dit betekent dat Nickerie progressie heeft gemaakt. SGNs directeur Nirmal Badloe zegt best tevreden te zijn met de resultaten, maar het streven is nog altijd te werken naar de volle 100%.

Voorts gaf hij aan dat vaker tot studenten is gesproken om zich maximaal in te zetten. Soms leek het erop alsof dat aan dovemansoren werd gezegd. Daarentegen waren er ook studenten tussen die zich vanaf het begin hebben ingezet om te slagen. In vergelijking met het vorig schooljaar waar het slagingspercentage van het HAVO 28% bedroeg, is dit van het jaar gestegen naar 31%. Op het AVF is dit jaar een slagingspercentage van 43% behaald. Het vorig schooljaar was het ampertjes 22%. Op het VWO is een slagingspercentage van 60% gehaald.

Dit betekent dat VWO Nickerie een aantal procenten boven het percentage van de AMS staat. Het slagingspercentage van VWO Nickerie bedroeg het vorig jaar nog 42%. Het is niet uitgesloten dat na herkansing VWO Nickerie een slagingspercentage van boven de 70% zal halen. David Cheung is met een score van 47 punten als best geslaagde van het HAVO afgestudeerd. Anesh Rambaranmishre is met een score van 59 punten de beste VWOer van Nickerie. Hij wordt opgevolgd door zijn medestudent Inder Jairam die met een score van 58 punten en een 10 voor het vak Wiskunde II op de tweede plaats staat. Zus Anisha Jairam behoort met een score van 53 punten tot de best geslaagde Q- pakket student. Aan de zijde van het A.V.F. is L. Mc Donald als beste uit de bus gekomen.
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics