Nickerie.Net, woensdag 11 juli 2007


Elmont ziet mogelijkheden in Nickerie

NIEUW NICKERIE - Ilonka Elmont, wereldkampioene thaiboksen ziet Nickerie als een van de plaatsen waar ze haar sportevenementen in de toekomst naar toe kan verplaatsen. Dat heeft ze gisteren laten weten tijdens een eendaagsbezoek aan het rijstdistrict. ďIk zie alleen maar kansen en mogelijkheden voor de jongeren van NickerieĒ, zegt ze tijdens haar oriŽntatiebezoek aan het rijstdistrict.

Ilonka Elmot, wereldkampioene thaiboksen, krijgt van de leerlingen van de R. Laighsinghschool een foto van de school, tijdens haar oriŽntatiebezoek aan Nickerie. Elmont was daar om een aanstaande International Martial Arts Event te promoten. Elmont bezocht enkele basisscholen en sportscholen.-.dWT foto - Ilonka Elmot, wereldkampioene thaiboksen, krijgt van de leerlingen van de R. Laighsinghschool een foto van de school, tijdens haar oriŽntatiebezoek aan Nickerie. Elmont was daar om een aanstaande International Martial Arts Event te promoten. Elmont bezocht enkele basisscholen en sportscholen.-.

Elmont is oprichter van de Be Innovative Foundation (BIF), een organisatie waarin de overheid, het bedrijfsleven, de gemeenschap en zij zelf deelnemen. BIF wil jongeren via sport een kans geven op een betere toekomst. Door het opzetten van een Community Development Project (CDP) krijgt het doel een duurzaam karakter. Het project leidt niet alleen jongeren op tot succesvolle burgers, maar richt zich daarnaast ook op de volgende drie gebieden: sport en educatie, sport en sociale zekerheid en sport en veiligheid.

Om Suriname sportief te belichten en bekendheid te doen genieten op internationaal niveau, zal de BIF een International Martial Arts Event op zaterdag 21 juli organiseren. Volgens haar zal dit Martial Arts Event het startschot zijn voor het CDP en een jaarlijks terugkerend karakter krijgen. Aangezien dit project niet alleen gericht is op Paramaribo, wil Elmont alle districten bezoeken en het geheel promoten.

Elmont is ook van plan om in de toekomst trainingen en clinics te verzorgen voor de scholieren en sportscholen in het district Nickerie . ďEr zal vooraf veel gedaan moeten worden om dat van de grond te krijgenĒ, geeft ze toe. -.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

11-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics