Nickerie.Net, donderdag 12 juli 2007


LVV treft voorzieningen voor SRO-boeren

NIEUW-NICKERIE - Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) treft voorzieningen zodat rijstboeren van de Surinaamse Rijst Organisatie (SRO) het komend najaarsseizoen kunnen inzaaien in Wageningen. Volgens Jagnandan Ganpat, coördinator van het ministerie van LVV Regio-West, zijn in dit kader reeds twee projecten aanbesteed. “Het betreft het schoonmaken en uitdiepen van de hoofdaanvoerleiding die langs de arealen van de boeren loopt en van de irrigatieleiding naar de Middenstandspolder”, zegt Ganpat.

De LVV-voorman zegt dat ook het pompgemaal te Wageningen in orde gemaakt zal worden, zodat de belanghebbenden tijdig voorzien worden van water. “Indien alles vlot verloopt zal in het volgend seizoen ongeveer 7000 hectare meer ingezaaid worden”. De documenten zijn intussen ook opgestuurd naar Paramaribo ter goedkeuring door de Raad van Ministers. Ganpat verwacht dat de werkzaamheden binnen twee weken zullen aanvangen.

Volgens Geetapaersad Gangaram Randay, voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting Machinale Landbouw (SML) heeft vicepresident Ramdien Sardjoe onlangs aangegeven dat de regering bezig is de grondhuurbeschikkingen van de boeren in orde te maken. “Vandaar dat de regering de hulp van het bestuur en directie van de SML heeft ingeroepen om haar bij te staan met de administratieve verwerking van de gegevens, zodat de 187 ex-arbeiders van SML spoedig hun grondtitels in handen krijgen”, benadrukt Gangaram Panday.

“De regering had de grondhuurbeschikkingen eerder in orde moeten maken en niet moeten wachten totdat wij tegen deze tijd zelfs geen brood op tafel kunnen leggen voor onze kinderen”, is de reactie van enkele boze SRO-boeren. Aan de andere kant verwelkomen de rijstboeren deze nieuwe ontwikkeling, maar vrezen ze ervoor dat zij straks onvoldoende middelen zullen hebben om hun arealen te bewerken ten behoeve van de najaarsinzaai.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

12-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics