Nickerie.Net, dinsdag 17 juli 2007


Djoties Jaggernath:
‘Goede marketingstrategie nodig voor bevordering toerismesector Nickerie’

Geplaatst: 16/07/2007

Nickerie -  De verdere ontwikkeling van de sector toerisme als een veelbelovende potentiële inkomstenbron voor Nickerie moet professioneler aangepakt worden. Djoties Jaggernath die deel uitmaakt van Stichting Toerisme West-Suriname i.o is van mening dat er een concurrerende marketingstrategie nodig is om deze sector meer poten te geven. Nickerie zal in het kader van het decentralisatieproces veel meer zelf moeten doen om toeristen aan te trekken en meer duurzame oorden creëren. Volgens Jaggernath hebben zij reeds in commissieverband een rapport met aanbevelingen overhandigd aan de Nickeriaanse burgervader Bhagwatpersad Shankar, dat zou moeten leiden tot een actieplan, echter zijn de reacties daarop nog niet ontvangen. Jaggernath haalde aan dat er dringend behoefte is aan het opzetten van een bureau voor toerisme in Nickerie. Het oud ontvangkantoor aan de R.P. Bharosstraat, dat thans leeg is, zou volgens hem uitermate geschikt zijn daar het centraal gelegen is, omringd door de markt, hotels, banken, shoppinggelegenheden, eetgelegenheden en overheidskantoren. Nickerie heeft veel toeristische mogelijkheden en deze moeten thans effectiever benut en bevorderd worden.

Foto: Drs. Djoties Jaggernath heeft er weinig geloof in dat de overheid de sector toerisme in Nickerie zal helpen ontwikkelen

Er moet veel meer promotie over Nickerie komen als “remote destination” op o.a. televisie en Internet. Jaggernath definieerde de oorden die vanuit Nickerie te bereiken zijn, als ‘apart, heel aantrekkelijk en ongerept.’ De oorden zijn gezien hun ligging enorm geschikt voor o.a. bird/star watching, yachting, sport, educatie of gewoon voor een onvergetelijk avontuur. Het toerismeproduct dat Nickerie kan bieden kan enorm bijdragen aan de economie van Nickerie. Dit zal verder betekenen dat ook de welvaart en het welzijn van de gemeenschap aanzienlijk verbeterd zullen worden.

Jaggernath zegt er weinig geloof in te hebben dat de centrale overheid iets zal kunnen doen om de sector toerisme in Nickerie te helpen ontwikkelen, omdat er al decennia lang toeristen naar Suriname komen en het geen enkele overheid tot nu toe gelukt is dit gegeven om te zetten in een “booming” industrie, terwijl indien goed aangepakt, reeds lang deze sector de alleenverdiener kon zijn voor ons land. De overheid kan tenminste de noodzakelijke infrastructuur verbeteren en uitbreiden. Reisexploitanten moeten gericht opgeleid worden en intensiever met elkaar netwerken, waarbij de horecasector ook nauw betrokken moet worden. Verbetering van o.a. het Majoor H. Fernandesvliegveld te Zeedijk, de grensposten en veerverbinding, en heel belangrijk de Oost-westverbinding, zullen het toerismeproduct vanuit de CARICOM aanzienlijk verbeteren. Nickerie is en blijft gezien haar ligging “The gateway to the CARICOM”, zegt Jaggernath.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

17-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics