Nickerie.Net, woensdag 18 juli 2007


Nickerie bijna volledig voorzien van spaarlampen

NIEUW-NICKERIE - Het district Nickerie is met 20.000 spaarlampen voor 95 procent voorzien. De lampen zijn in de afgelopen twee weken gedistribueerd. Bryan Overeem, bedrijfsleider van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) in Nickerie zegt dat het hier gaat om een project van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) waarbij de EBS heeft meegeholpen.

“De gemeenschap heeft heel positief gereageerd op dit project, maar er waren toch enkele negatieve reacties van de mensen, omdat zij vanwege omstandigheden overgeslagen zijn,” zegt Overeem. Volgens hem kunnen deze mensen hun klachten en opmerkingen deponeren bij het ministerie van NH in Paramaribo, zodat zij bij de tweede ronde alsnog voorzien kunnen worden van spaarlampen. “Ik kijk nu uit naar de rekening van EBS eind van de maand, om daarna te kunnen oordelen of dit project in mijn voordeel is uitgevoerd of niet”, zegt Robby Shankar, die woont in de Westelijke Polder.

Met het spaarlampenproject hoopt Overeem dat de EBS nu wat minder energie zal gaan opwekken. “Dat heeft natuurlijk een voordeel op het milieu en het betekent ook dat wij nu meer mensen kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet.” In Nickerie heeft de EBS geen tekort aan energie, “maar wel aan gegenereerde energie.” De gemeenschap merkt dat niet, omdat iedereen stroom heeft, vertelt Overeem. In de centrale in de Clarapolder wordt voor 20 tot 30 procent energie opgewekt met machines van ongeveer 50 jaar en ouder. De garantie voor 100 procent energie is er dus ook niet. “Wij zijn nu daarom bezig met investeringen waarbij er binnenkort nieuwe machines worden geďnstalleerd.”

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics