Nickerie.Net, zondag 22 juli 2007


Clarence Seedorf:
‘Warme ontvangst meer waard dan geld dat ik heb verdiend’

Geplaatst: 21/07/2007

Paramaribo -  ‘Het gevoel dat ik afgelopen donderdag heb gehad bij de warme ontvangst van Suriname, is mij meer waard dan het geld dat ik dit jaar heb verdiend. Ik hoop dat de jeugd en een ieder begrijpt dat het niet gaat om het grote geld.’ Dit is de uitspraak van profvoetballer Clarence Seedorf, die gisteren door president Ronald Venetiaan is ontvangen in het presidentieel paleis. De Champions League Cup, die hij al vier keer gewonnen heeft, is aan de president, aan presidentsvrouwe Liesbeth Venetiaan en aan andere hoogwaardigheidsbekleders gepresenteerd. Om te beginnen is Seedorf bij binnenkomst op vrolijke wijze ontvangen door een aantal kinderen die uit volle borst het Surinaams volkslied zongen.

Foto: President Ronald Venetiaan, Clarence Seedorf en mevrouw Venetiaan houden de Champions League Cup vast

De profvoetballer was helemaal overweldigd door de gang van zaken. ‘Ik wil aangeven dat Suriname in mijn hart ligt, en voor zover ik wat kan betekenen voor de groei van dit land in het algemeen, zal ik mijn best doen om de regering daarbij te helpen en iedereen die Suriname in het hart heeft, om te zorgen voor een betere toekomst voor onze jeugd.’ President Venetiaan zegt dat de prestaties van Seedorf als een in Suriname geboren man, als persoon die banden heeft met ons land, ons volk tot trots strekt.

‘We weten dat het werk dat je thans doet niet alleen op het voetbalveld is, maar ook anderszins je inspanningen in je omgeving en andere delen van de wereld, niet omwille van de prestaties maar omwille van het welzijn van mensen gebeurt. En ook prestaties in ons land omwille van de Surinaamse mens.’ Tevens heeft de president zijn waardering en dat van de regering voor de uitzonderlijke prestatie van Seedorf uitgesproken, op het gebied van de voetbalsport en zijn bijzondere inzet voor de ontwikkeling van sport in Suriname en in het algemeen. In dit kader heeft de president Seedorf benoemd tot commandeur in de erecode van de Gele Ster. Ook Andre Loor, voorzitter van de Decoratie Commissie, heeft zijn blijk van waardering getoond. Seedorf mocht enkele cadeaus in ontvangst nemen en heeft zelf de Champions League trui van dit jaar speciaal aan het staatshoofs overhandigd.

Natalie de Bruijn

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

21-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics