Nickerie.Net, maandag 23 juli 2007


Karate grootmeester John Reeberg vereert  Nickeriaanse karateka’s met bezoek

Nickerie - In het afgelopen weekend heeft karate grootmeester John Reeberg een bezoek gebracht aan de karateschool Funagoshi in het district Nickerie. Met het 2-daagse bezoek heeft Reeberg van de gelegenheid gebruik gemaakt kennis te maken met de school, welke draait onder leiding van de heer Khedoe. De 6e danner heeft ook van gedachte gewisseld met de Nickerianen over de verschillende aspecten die te maken hebben met de bevordering en de instandhouding van deze gevechtssport.

Samen met Reeberg reisde ook mee de derde dan karateka J. Lindveld, die ook vaak richting Nickerie afreist om te helpen alles goed in het gareel te houden. Zowel Lindveld als Reeberg delen de mening dat de inzet in Nickerie positief en prijzenswaardig zijn. Lindveld merkte op dat hij steeds nieuwe leerlingen tegenkomt op de school Funagoshi. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat leerlingen na verloop van tijd zich elders gaan vestigen met als gevolg dat ook talent wegtrekt. Ook zei hij dat Funagoshi als enige karate school in Nickerie geen meetpunt heeft waardoor krachten moeilijk te meten zijn, behalve als zij richting Paramaribo gaan waar er meer scholen gevestigd zijn. De school Funagoshi, die momenteel 22 leerlingen telt, is de afgelopen dagen gedrild geworden door Reeberg die persoonlijk meetrainde. Reeberg vindt dat het niveau opgevijzeld moet worden. Hij ziet binnen de groep ook een paar goede vechters ertussen. Een ander nadeel is volgens John Reeberg het ontbreken van internationale contacten, waardoor de vechters blijven steken op een bepaalde gevechtsniveau.

Karate grootmeester John Reeberg tijdens een karate sessie in Nickerie het afgelopen weekend.

Reeberg die al 43 jaar geleden begon met karate, zegt dat hij niet meer zo actief is. Wel gaf hij aan vaker te boksen om zijn conditie in stand te houden. Voorts houdt hij zich ook meer bezig met het verzorgen van gasttrainingen aan clubs. John Reeberg is woonachtig in Nederland en blikt terug op heel leuke momenten in Nickerie.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics