Nickerie.Net, maandag 23 juli 2007


Clarence Seedorf-complex wordt ‘Football Academy’

Dennis Oehlers, 21/07/2007

Paramaribo - Clarence Seedorf maakte gistermiddag, tijdens een evenement ter afsluiting van zijn driedaags bezoek aan Suriname met de Champions League Beker, twee belangrijke projecten bekend die reeds voorbereid zijn en nu slechts uitgevoerd moeten worden. Zijn Tweede project oogstte bijzondere bijval bij het groot in aantal aanwezige jeugdige publiek. Het tweede project start in oktober als het goed zit en dan wordt het Clarence Seedorf sportcomplex omgebouwd tot een ‘football academy’, waarbij het beste talent van Suriname opgeleid zal worden om Suriname eindelijk te brengen naar een WK, en hopelijk zo snel mogelijk.

Seedorf in actie voor AC  Milan tegen Inter Milan

 Het eerste project is een competitie te Para die opgestart zal worden voor de jeugd. “Wij gaan ervoor zorgen dat hier elke week heel veel jeugdigen op een gestructureerde manier aan een competitie zullen meedoen,” zei Clarence. “Via mijn stichting in Europa gaan wij voor twee tot drie jaar voor de financiële steun zorgen om alle teams die hierbij betrokken zijn te voorzien van materiaal (kleding, schoeisel, ballen enzovoort) zodat de trainers en begeleiders de pupillen kunnen begeleiden naar goede prestaties. Topvoetbal duurt maar voor een korte tijd op het hoogste niveau, maar op andere niveau’s duurt het je hele leven. “Ik nodig iedereen uit om dit project te ondersteunen, ouders, verzorgers, trainers.

Minister Edwin Wolf, die als een der genodigden het woord voerde, zei: “Er wordt veel gezegd over Seedorf, belangrijk is dat de daden daar zijn, de prestaties zijn geleverd en wij als Surinamers kunnen hem daarvoor alleen eren. Wij danken je heel hartelijk namens sportminnend Suriname, en namens de jeugd en alle schoolkinderen die aanwezig zijn.” DC Para, Hugo Pinas, stelde Clarence wederom als voorbeeld van alle topspelers die in het buitenland voetballen. “Laten zij ook komen investeren in Suriname, maar laten zij het doen als Clarence Seedorf, gericht, gestructureerd en voor een bepaalde doelgroep.

Seedorf Football Academy (foto: Reis om de Wereld)

Wij stellen Clarence als voorbeeld voor sporters van Surinaamse afkomst in het buitenland.” Louis Giskus, voorzitter SVB, zei: “Vandaag mogen wij met gepaste trost zeggen dat wij zullen eren wie ere toekomt. Wij huldigen vandaag een top ambassadeur, iemand die niet vraagt wat het land voor hem kan doen, maar wat hij voor het land kan doen en betekenen. Clarence heeft door zware arbeid, doorzettingsvermogen en een strakke discipline, gecombineerd met zijn talenten, mondiaal unieke voetbalprestaties geleverd. Eenvoud siert hem, sociale bewogenheid en sportiviteit geven meer glans aan zijn bloemrijke carrière.”-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

23-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics