Nickerie.Net, dinsdag 31 juli 2007


Toerismesector krijgt 1,5 miljoen euro van EU
Geplaatst: 28/07/2007

Paramaribo -  Minister Ricardo van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS), en de vertegenwoordiger van de Europese Commissie in Suriname, Richard van der Horst, hebben gisteren in de vergaderzaal van PLOS hun handtekeningen geplaatst onder de financieringsovereenkomst ter versterking van de toerismesector voor een bedrag van 1,5 miljoen Euro. Het project ‘Suriname Sustainable Tourism Capacity Building Programme’ heeft als doel capaciteitsversterking binnen de toerismesector. Dit tracht men te bereiken door een integrale aanpak betrekking hebbende op verdere ontwikkeling en betere afstemming van en tussen alle betrokken actoren op het gebied van marketing, awareness en human resources.

Foto : Links, de vertegenwoordiger van de Europese Commissie in Suriname, Richard van der Horst, die de minister van PLOS, Rick van Ravenswaay (rechts), feliciteert met de financieringsovereenkomst ter versterking van de toerismesector

Met deze verbeteringsaanpak zal ook de ontwikkeling van de publieke - en private partnerschappen tot stand worden gebracht. Dit is een feit door de installatie van het Project Steering Comité, waarin zitting hebben de Overheid (TCT), de private sector en de Niet Gouvernementele Organisaties (NGO’s), die het project zullen monitoren en bijsturen. De verwachte resultaten van dit project zijn het bevorderen van armoedebestrijding door het creëren van nieuwe banen, diversificatie van de economie via duurzame ontwikkeling van de toerismesector (private), gefocust op het natuurlijke en culturele erfgoed vooral van de Niet- Gouvernementele actoren en gemeenschappen in het binnenland van Suriname. De uitvoering ligt in handen van een consultancyteam, dat het project, naar verwachting binnen twee jaar succesvol zal opleveren. De minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Richel Apinsa, was helaas niet aanwezig bij de financieringsovereenkomst, vanwege dringende omstandigheden.

Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-07-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics