Nickerie.Net, vrijdag 27 juli 2007


Ondernemer Guptar mikt op sappenfabriek Wageningen

Beta Debidien, 26/07/2007

NIEUW-NICKERIE - De Nickeriaanse ondernemer Adjit Guptar bekijkt mogelijkheden om in de komende periode een sappenfabriek op te zetten in Wageningen. Guptar die bij de afgelopen openbare inschrijving van de Stichting voor de Ontwikkeling van Machinale Landbouw in Suriname het hoogste bod, namelijk 550.000 Surinaamse dollar heeft gedaan, komt naar zijn zeggen ook in aanmerking voor het beplant citrusareaal met een oppervlakte van ongeveer 31 hectare. Volgens de ondernemer wordt momenteel slechts n derde deel van het areaal beplant. Guptar heeft het terrein sedert 2000 op contractbasis in huur. Daarvoor had zijn vader een contract lopen met de SML als afnemer van de vruchten.

De behandeling va nstukken van personen die hebben ingeschreven voor roerende en onroerende goederen van de Stichting Machinale Landbouw op Wageningen. Vanwege te lage inschrijvingskosten voor de onroerende goederen zal later dit jaar een nieuwe inschrijving gehouden worden.

Wij voorzien de Nickeriaanse markt volledig van vruchten en bij overschot verkopen wij ook in de stad, zegt Guptar. Met dit project zal de ondernemer werkgelegenheid creren, vooral voor de bevolking van Wageningen.

Intussen heeft de Stichting voor de Ontwikkeling van Machinale Landbouw in Suriname (SML) naar aanleiding van de gehouden openbare inschrijvingen, overleg gepleegd met de bewindvoerder en de rechter, aangezien aan de SML surseance van betaling is verleend. Een deel van de roerende goederen is toegewezen aan de hoogste bieders. De onroerende goederen zijn niet toegewezen, omdat er te laag is ingeschreven; zij zullen bij een tweede inschrijving te koop worden aangeboden.

De tweede openbare inschrijving voor de onroerende goederen zal op dinsdag 11 september te Paramaribo worden gehouden, terwijl de overige roerende goederen op vrijdag 14 september in Wageningen, eveneens middels een openbare inschrijving, ten verkoop zullen worden aangeboden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

26-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics