Nickerie.Net, vrijdag 27 juli 2007


Onderzoek liefdesdrama Nickerie bijna rond

Asha Chaturi, 26/07/2007

NIEUW-NICKERIE - Het onderzoek naar het motief van het liefdesdrama waarbij Rashnie Kalpoe de dood vond is volgens gewestelijke politiecommandant Kenneth Bruining bijna rond. Het stoffelijk overschot van Kalpoe is dinsdag vrijgegeven en intussen gecremeerd. Kalpoe werd vorige week maandag achttien keer met een mes gestoken door haar 25-jarige vriend R.A. Ze overleefde de verwondingen in de hals- en borststreek niet. R.A. bracht na zijn daad zichzelf acht messteken toe, met de bedoeling een eind aan zijn leven te maken. Hij is nog steeds in het ziekenhuis, onder politiebewaking. Na herstel zal hij worden ingesloten.

Leerlingen en familieleden nemen afscheid van Rashnie Kalpoe, die vorige week maandag is doodgestoken door haar vriend. Haar lijk is gisteren gecremeerd.

Bij confrontatie met het lijk van Kalpoe werd hij emotioneel en zei dat hij nimmer de bedoeling had om haar van het leven te beroven. Hij wilde haar alleen afschrikken. R.A. heeft bij zijn volmondige bekentenis ook aangegeven dat hij niet meer wil leven. Het motief van zijn daad is jaloezie. Het drama voltrok zich niet ver van het huis van het slachtoffer, aan de Suikerrietstraat in het district Nickerie.

Het slachtoffer is gisteren onder grote publieke belangstelling gecremeerd. De emoties liepen hoog op. “Hij moest ook dood zijn gegaan. Hij moet levenslang krijgen. Wie geeft iemand anders het recht om andermans kind te vermoorden", waren enkele reacties. De wens van Kalpoe’s ouders, dat hun dochter haar studie zou afmaken en haar diploma in ontvangst zou nemen, blijft onvervuld.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

26-07-2007


Eerder verschenen:

Drama leerkracht en studente met dodelijk gevolg

NIEUW-NICKERIE - “Ik ging naar de winkel en zag de dame op de fiets naast de auto van hem rijden, in de richting van de winkel”, zegt een ooggetuige. “Toen ik na enige tijd uit de winkel kwam zag ik een vrouw aan de overkant huilen en ik vroeg me af wat er aan de hand was. Ik reed verder en zag twee mensen badend in bloed op straat liggen”, vervolgt de getuige van de moord van de 25-jarige leerkracht RA op de 21-jarige studente KR.

Het drama voltrok zich aan de Suikerrietstraat, Nationaal Project, in de nabijheid van de woning van de studente. Volgens de ooggetuige zou de jongeman de dame hebben gevraagd in de auto te zitten, wat zij zou hebben geweigerd. Op gegeven moment stapte hij uit de auto en bracht haar messteken in de borst en in de halsstreek toe. Daarna bracht hij zichzelf enkele steken toe, kennelijk met de bedoeling ook een einde te brengen aan zijn leven. Een buurtbewoner zag het gebeuren en rende de straat op om bij het meisje eerste hulp toe te passen. Deze pogingen mislukten en kort daarna kwamen de politie en een ambulance.

Beiden zijn in kritieke toestand naar het Streekziekenhuis vervoerd en de dame kwam onderweg te overlijden. Bij de verdachte is onmiddellijk operatief ingegrepen. Het stoffelijk overschot van de vrouw is in beslag genomen. De politie van Nieuw-Nickerie is nog bezig met het onderzoek.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18-07-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics