Nickerie.Net, dinsdag 31 juli 2007


Effect districtsfonds steeds merkbaar in Nickerie

NIEUW-NICKERIE - De bevolking ziet de effecten van de financiŽle decentralisatie steeds duidelijker. Zo zijn er loosleidingen opgeschoond en diverse wegen bezand in de verschillende ressorten. Volgens districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar zijn de eerste middelen voor het districtsfonds ook gelijkelijk verdeeld over de vijf ressorten.

De Nickeriaan ziet dat vanaf de gelden zijn gestort in het districtsfonds, er inderdaad wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het district, zegt de burgervader. "Eťn van de hoogtepunten is de renovatie van de Waldecksluis, waarmee al is gestart." Door de deplorabele staat liep enkele maanden terug het gebied in de directe omgeving van de sluis onder water. Ook woningen liepen ongeveer 40 centimeter onder, waarbij er sprake was van enorme materiŽle en immateriŽle schade. De omwonenden zijn blij dat een sluis die jarenlang met lap- en adhocwerk is bijgehouden, nu uiteindelijk structureel wordt aangepakt. "Er komt nu een sluis met een takelsysteem, een model dat de bewoners van Waldeck zelf hadden voorgesteld."

De bouwkosten worden betaald uit het districtsfonds en het werk zal in eigen beheer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling worden uitgevoerd. Via een verkorte procedure zijn de materialen intussen ook aanbesteed, waardoor de aanpak van de sluis niet langer dan zes weken zal duren. "Wanneer wij de campagne met het burgerinformatiecentrum en de burgerparticipatiecommissie goed opgang brengen, waarbij de mensen begrijpen dat het om hun eigen ontwikkeling gaat, dan zullen zij ook bereid zijn om te betalen en niet alleen om te bepalen", aldus dc Shankar.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

30-07-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics