Nickerie.Net, vrijdag 03 augustus 2007


Plannen aanpak toerisme Nickerie gereed

Charles Chang, 02/08/2007

Nieuw-Nickerie - De Commissie Toerisme in Nickerie, op 12 december 2006 geļnstalleerd, wordt binnenkort een stichting. Hierdoor zal ze haar plannen beter ten uitvoer kunnen brengen. De commissie had tot taak uit te vinden op welke wijze de sector een hogere vlucht kan nemen. "De rijstsector wankelt al geruime tijd", zegt Ramchander Kisoensingh, secretaris van de commissie, "tijd dat wij Nickerianen naar een andere inkomstenbron uitkijken". Hij heeft deze opmerking gemaakt, mede vanwege het ingezette decentralisatieproces. In augustus worden in het district vluchten verwacht uit Guyana en in november de eerste vluchten uit Trinidad.

Aanbevelingen van de commissie voor een beter stadsgezicht zijn onder meer gedaan voor: de aanpak van het vuilstorten, de wegbeplantingen en een aantrekkelijke markt. Sloperijen en schroothandelaren krijgen een terrein buiten de woonwijken toegewezen. Op Zeedijk komen er zitbankjes en schaduwrijke wilde amandelbomen, er komt een toeristengids uit, en naambordjes die toeristen wegwijs moeten maken. Vergunningen voor casino's zijn reeds in aanvraag en waar de vroegere plantage Waterloo staat, wordt een historisch museum.

Om dit allemaal te bewerkstelligen en in stand te houden, wordt overwogen om bedrijven te benaderen voor het adopteren van projecten en het invoeren van een drie procent toeristenbelasting op alle ontvangsten in de horeca. Onderzoek van de commissie beperkte zich niet alleen tot Nieuw-Nickerie. Ook de mogelijkheden van de binnenlandse oorden in het westen van het land zijn onderzocht. Vandaar dat de opgestarte goudwinning in de Corantijn als een negatief element wordt gezien, terwijl de algemeen lagere en goedkopere levensstandaard in Nickerie een plusfactor is voor het toerisme. De stichting wordt ondergebracht in het vroegere Ontvangstkantoor.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics