Nickerie.Net, zaterdag 04 augustus 2007


EBS: Nickerie krijgt 33 kv transmissielijn

Beta Debidien, 03/08/2007

NIEUW-NICKERIE - "De NV. Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal een nieuwe 33.000 volt transmissielijn bouwen vanuit de centrale te Clarapolder naar Nieuw-Nickerie. Deze lijn zal verder verdeeld worden, zodat de spanning verbeterd en de verliezen teruggedrongen kunnen worden naar twee procent", woorden van Samuel Mehairdjan, onderdirecteur van de NV EBS gisteren bij de viering van het 35-jarig bestaan van de afdeling in Nickerie. Volgens hem heeft de EBS de zaak twee weken terug al bekeken met ondernemers uit India. "Als wij deze investering hebben gedaan in Nickerie, zal de electriciteitsvoorziening beter, betrouwbaar, gegarandeerd maar ook efficiŽnter zijn.Ē

Mehairdjan heeft ook in het vooruitzicht gesteld dat een 1,8 megawatt machine over een week naar het district komt. De electromannen en monteurs zijn intussen ook in place gebracht, zodat de EBS in september tijdens de piekperiode van de oogst met ongeveer 3 megawatt extra het meerverbruik enigszins kan opvangen. Dat betekent ook dat de electriciteitsvoorziening in bepaalde gebieden niet meer uitgeschakeld zal worden. De directie van het bedrijf is bezig te onderhandelen om volgend maand nog drie megawatt binnen te brengen, zodat het probleem helemaal is opgelost.

Technisch directeur Fred Watson zegt dat het 35 jaar geleden is dat de electriciteitsvoorziening van het district Nickerie in handen kwam van de EBS. Hij heeft de plannen voor uitbreiding van de centrale in de Clarapolder onthuld. "Er is besloten de oude machines te vervangen door grotere om daardoor de groei van de ontwikkeling van Nickerie te kunnen opvangen." Volgens bedrijfsleider Brian Overeem bestond op 21 maart de electriciteitsvoorziening in Nickerie tachtig jaar. Hij zegt dat Nickerie het eerste gebied in geheel Suriname was dat electriciteit had. "Wij moeten nu tevreden zijn met de electriciteitsvoorziening in ons district.".-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics