Nickerie.Net, dinsdag 07 augustus 2007


SBBS Nickerie sluit poorten voor ex-staflid

Beta Debidien, 07/08/2007

NIEUW-NICKERIE - De directie van de Stichting Behoud Bananensector Suriname (SBBS) houdt vanaf maandag 6 augustus de poorten van haar bacovenbedrijf in Nickerie gesloten voor de ex-Surlandstafmedewerker Mahadew Datadien en zijn huisgenoten.

In een vrijdag verstuurde brief, stelde de leiding van het bedrijf hem in de gelegenheid om afgelopen weekeinde te verhuizen. De ex-medewerker gaf daaraan geen gehoor. Momenteel is alleen zijn gezin in het huis dat staat op het emplacement te Koningin Julianapolder. Gisteren heeft de bedrijfsleiding alle nutsvoorzieningen naar het huis laten afsluiten.

In een schrijven van 3 juli deelt de SBBS Datadien mede, dat de woning dat aan hem was toegewezen een andere bestemming heeft gekregen. Het ex-staflid was eerder reeds aangemaand het huis te ontruimen, maar daaraan had hij geen gevolg gegeven. In de brief staat ook dat het bedrijf genoodzaakt was tot deze stap, mede vanwege een rechterlijk vonnis van 31 december 2004, waarin hem nogmaals was aangezegd de woning binnen een maand te ontruimen en ter beschikking te stellen van het bedrijf.

Desgevraagd zegt Datadien dat hij niet op de hoogte is van bedoeld vonnis, nog minder dat de rechter zijn eis van toegang tot zijn woning heeft afgewezen op 31 december 2004. Hij begrijpt ook niet hoe het mogelijk is dat hij, na het vonnis, nog drie jaar kon blijven in dat huis. Het ex-staflid vindt het heel erg dat hij zich niet kan voegen bij zijn gezin, temeer daar de stroomvoorziening is afgesloten. “Het is een vrij gevaarlijke zaak om in het donker te blijven”, zegt hij.

De ex-medewerker heeft intussen de hulp ingeroepen van districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar om te bemiddelen in deze zaak. Hij heeft begrepen dat de dc vandaag nog met de SBBS-leiding praat.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

08-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics