Nickerie.Net, maandag 13 augustus 2007


Grandioos concert Himesh Reshammiya
 

Paramaribo - Waw, wat een concert! Ja, het Aap Ka Suroor-concert van zaterdag in het Franklin Essed Stadion was magnifiek. Het concert begon wat later dan het geplande tijdstip en de duizenden fans werden onrustig van het wachten op de ‘King of Rock’, Himesh Reshammiya. De show startte met wat videoclips van de sponsors van de show.

 

Door de mc van de avond, Ravi Raj, werd als eerst de jonge Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2005 finalist, Vinit Singh, op het podium geroepen. Vinit bracht twee nummers ten gehore. Hij begon eerst met het lied ‘Tera Naam’ gevolg door ‘Dilwich lagejawe’. Na Vinit verscheen Madhuri Panday, om het Surinaams publiek te amuseren. Ook zij bracht twee nummers ten gehore. Ze bracht het lied ‘Orhanie’ uit de film ‘Tere Naam’ en Beedi Jalele’. Zij kwam slechts een keer op het podium. Vinit en Madhuri vielen minder in de smaak van het publiek.

 

Himesh

De wereldberoemde producent, composer, zanger en acteur, Himesh Reshammiya, werd door luid schreeuwende fans ontvangen. Het publiek keek rond en dacht dat de zanger een speciale entree zou maken. Maar dat was niet het geval. Himesh kwam zingend te voorschijn op het podium.

Hij was gekleed in een donker groene jacket, een zwarte binnenhemd en een blauwe jeans broek en niet te vergeten zijn rode pet. De zanger bracht enkele van zijn superhit nummers ten gehore zoals: Aashiq Banaya, Mobhat Ki Baatein, Tera Suroor, Oh Janijawe, Naam Tera Tera. Himesh deelde het publiek mee dat hij soms emotioneel raakt tijdens het zingen van zijn liederen.

 

Let's rock the satdium'

De zanger had heel veel interactie met het publiek, hij sprak constant met hen en vroeg hen om mee te zingen en te dansen. ‘Lets rock the stadium’ and ‘lets covert the stadium into a night club’ waren de woorden van populaire zanger. En ja, dat was werkelijk zo geworden. De mensen stonden van hun stoelen op en begonnen samen met de zanger te zingen en te dansen. Himesh liet enkele kinderen op het podium komen en zong het lied ‘I Love You Oh Sarjori’ voor hen. Himesh liet ook Vinit op het podium komen om samen met hem enkele nummers te zingen. Ze brachten het lied ‘Kitne Armaan Jage Tere Vaste’ uit de film ‘Phir Hera Pheri’, Junoon Junoon en Sooniye’ ten gehore. Naast deze geestverruimende liederen zong hij ook zijn laatste superhit liederen uit zijn film ‘Aap Ka Suroor’.

 

 

'We want more'

Het enthousiaste publiek schreeuwde luidkeels op de liederen ‘Jhoot Nahin Bolna, Asalaam Walekum’en Ek Baar Aja Aja’. Het publiek was zodanig onder de indruk van deze zanger. De aanwezigen hebben hun benen flink losgegooid. Ook had men niet genoeg van deze zanger. Er werd gegild voor meer muziek. Aan het einde heeft Himesh samen met het Surinaams publiek en zijn zus, Roopa, zijn vaders verjaardag gevierd. Himesh vertelde dat zijn vader na 30 jaar wederom in Suriname is.

 

Het Aap Ka Suroor-concert was geweldig. Er zijn woorden te kort om de show en Himesh te beschrijven. Het is onvergetelijk. Kort gezegd: ‘Het concert was just rocking’. En Himesh is een echte showman, hij heeft constant gezongen en dat was prachtig. Het concert eindigde precies om 01.00. Na het succes van Gentleman kan de organisatie Hardcore Entertainment dit concert rekenen tot een succesvol concert. Er waren erg veel security mannen aanwezig. Maar het bleek dat enkelen van hen erg grof tegen het publiek waren. De verlichting en achtergrond waren heel aantrekkelijk. Ook de Indiase muzikanten, dansers en danseressen hebben fantastisch werk gedaan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

13-08-2007


Show Himesh was bijna gecanceld vanwege auteursrechtenclaim  

Steven Seedo, 13/08/2007

Paramaribo - De show van de Bollywoodster Himesh Reshmmiya, die zaterdag in het Franklyn Essed Stadion heeft plaatsgevonden is bijna niet meer doorgegaan. Dit vanwege het feit dat de organisator Hardcore Entertainment geen royalties aan de Stichting Auteursrechten Suriname SaSur wilde betalen. “Het heeft een hartje gescheeld of we hebben het concert stopgezet”, zegt Prim Ramlal, voorzitter van SaSur aan de Ware Tijd.

De zaak is helemaal bij de kortgedingrechter beland. Dit gebeurde op vrijdag, de dag voor de show. De rechter heeft toen bepaald dat partijen over de betaling na de show kunnen onderhandelen. Over het bedrag dat Hardcore Entertainment aan royalties moet betalen wilt Ramlal niet veel kwijt. Hij benadrukt dat de auteur Himesh Reshammiya lid is van de India Performing Rights Society IPRS die door Sasur in Suriname wordt vertegenwoordigd.

Tijdens de show in het Franklin Essed Stadion zou de Bollywoodster volgens de voorzitter van de stichting Auteursrechten Suriname ook liederen vertolken die onder het beheer van Sasur vallen en waarvoor toestemming nodig is. "Het repertoire van Himesh bestaat niet alleen uit door hem geschreven nummers. Hij zingt ook liederen van andere auteurs. Ze hebben ook recht op royalties", verklaart Ramlal. Hardcore Entertainment is door de Stichting Auteursrechten Suriname sinds februari op de hoogte gesteld van het moeten betalen van muziekauteursrechten.-.

 

 

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

13-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics