Nickerie.Net, maandag 13 augustus 2007


Venezuela verzekert olieleveringen aan landen
Geplaatst: 13/08/2007

Paramaribo -   De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft op een rondreis door Latijns-Amerika verschillende bilaterale akkoorden getekend waarbij voor tientallen jaren olie en gas wordt beloofd aan de bezochte landen. Venezuela is één van de belangrijkste olieproducenten ter wereld. Zowel aan Bolivia, Argentinië, Uruguay als Ecuador en de landen van de Caraïben (onder meer Guyana, Dominicaanse Republiek, Cuba, Suriname en Jamaica) zijn de volgende jaren de nodige leveringen beloofd.

Daarnaast werden ook akkoorden getekend voor de bouw van energie-infrastructuur in de landen zelf, zoals opslagplaatsen en raffinaderijen, met technische en financiële steun van Venezuela.Chavez overweegt ook de bouw van een gaspijpleiding door de Caribische zee.

Opnieuw haalde de Venezolaanse president uit naar de VS. Hij verwijt hen de energievoorraden te willen domineren en dreigde ermee de leveringen aan het land stop te zetten, als de Amerikaanse regering Venezuela "nog een keer aanvalt". Volgens Chavez moet men er dan ook rekening mee houden dat de olieprijs naar 100 dollar per vat kan stijgen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

13-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics