Nickerie.Net, maandag 13 augustus 2007


Minisgezondheidsbeurs Wageningen afgesloten: ' Mensen moeten leren gezond te leven'

Beta Debidien, 13/08/2007

NIEUW NICKERIE - "Wij moeten ernaar streven om mensen te leren op een gezonde manier te leven en gezond te blijven. We moeten hun ook leren om te voorkomen dat ze ziek worden en niet dat ze ziek worden en naar de artsen gaan". Dat zei dokter Kries Matai, hoofd van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) vrijdag bij de opening van een mini gezondheidsbeurs op Wageningen. De beurs is gisteren afgesloten.

Matai wees de aanwezigen erop dat de gezondheidszorg onbetaalbaar is, vandaar dat alles in het werk gesteld moet worden omeen gezond milieu te hebben. Hij is blij dat de inwoners van Wageningen zelf dit soort activiteiten organiseren voor de plaatselijke gemeenschap. De werkgroep Vereniging Gosontu Wageningen (VeGoWa) is sinds kort operationeel in het dorp Wageningen en bestaat uit vertegenwoordigers van binnen Wageningen actief opererende sociale organisaties. VeGoWa is opgericht om de inspaningen te ondersteunen die zowel het ministerie van Volksgezondheid als de RGD zich getroosten om de kwaliteit van de gezondheidszorg in Wageningen te verhogen.

Volgens VeGoWa-voorzitter, Preween Gokoel, wil de vereniging ten gunste van de gezondheidszorg een structureel samenwerkingsverband smeden tussen de locale en de twee eerder genoemde organisaties. De organisatie wil daarnaast de gemeenschap motiveren alsook een bewustwordingsproces op gang brengen om bij te dragen om de plaatselijke gezondheidszorg op het gewenste niveau te brengen. Dit wil zij doen door op regelmatige basis samen te werken met de RGD, door het organiseren van preventieve voorlichtingsactiviteiten en door regelmatig van gedachten te wisselen met de relevante gezondheidsautoriteiten over de gezondheidszorg in zijn algemeenheid, maar in het bijzonder die van Wageningen. Op de beurs kunnen burgers informatie inwinnen over de verschillende gezondheidsvraagstukken zoals Hiv/Aids, seksualiteit, drugs en natuurgeneeswijzen. Veel personen woonachtig zowel in als buiten Wageningen hebben de beurs bezocht. "Het is zonder meer een geslaagde activiteit geworden", aldus Gokoel.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

13-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics