Nickerie.Net, woensdag 29 augustus 2007


Grasbranden teisteren Nickerie

Asha Chaturi, 28/08/2007

NIEUW-NICKERIE - De vele grasbranden baren de brandweer zorgen. Volgens de gewestelijke brandweercommandant van Nickerie, Waldemar Muskiet, worden er dagelijks grasbranden geregistreerd. Hij benadrukt dat het uitrijden van het brandblusvoertuig om kleine grasbranden te blussen, veel tijd en energie kost. Het blussen zelf zorgt overigens voor veel slijtage aan de brandweerpomp. De commandant wijst erop dat hoe minder de pomp wordt gebruikt, hoe beter het is.

Brandweerlieden blussen een grasbrand in Noord-Paramaribo. Evenals Nickerie kent Paramaribo in de grote droge tijd ook tal van grasbranden. De brandweer heeft de gemeenschap vaker op het gevaar van deze branden gewezen. dWT -

Uit zijn informatie blijkt dat ouders vaak hun kinderen sturen om huisvuil en ander vuil te verbranden op de bermen, terwijl zij, de ouders dus, de brand van een afstand in de gaten houden. Uit onderzoek door de brandweer blijkt dat de ouders medeverantwoordelijk zijn voor de grasbranden die vaak langs de straat worden aangestoken. Deze activiteit vormt ook een gevaar voor het verkeer, zegt de brandweercommandant. Muskiet verwacht dat het ministerie van Justitie en Politie met sancties komt tegen de mensen die zich schuldig maken aan grasbranden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics