Nickerie.Net, woensdag 29 augustus 2007


Nieuwe brandweerwagen Nickerie te breed

Asha Chaturi, 28/08/2007

NIEUW-NICKERIE - De nieuwe brandweerwagen waarover Nickerie sinds vorige beschikt, is mogelijk te breed en te zwaar voor de smalle en vaak slechte wegen van het rijstdistrict. Gewestelijk politiecommandant Waldemar Muskiet klinkt bevreesd: “Ik hou mijn hart vast als wij met dit voertuig op slechte wegen zullen moeten rijden om een brand te blussen,” zegt hij aan dWT. Volgens hem is dit brandweervoertuig iets breder dan de vorige, waardoor het moeilijker via de smalle en slechte wegen branden kan bereiken.

Een van de nieuwe bluswagens waarover de brandweer sinds kort beschikt. Een van deze voertuigen is toegewezen aan het brandweerkorps Nickerie.

 Het voertuig is recentelijk samen met nog enkele andere blusvoertuigen aangeschaft door het ministerie van Justitie en Politie. Trots het nieuw voertuig heeft Nickerie de beschikking over maar een brandweerwagen. De andere is defect en ligt voor reparatie in Paramaribo. Al jaren beschikt Nickerie over maar één brandblusvoertuig. “Dit is niet voldoende voor zo een groot district”, zegt Muskiet. Hij wijst erop dat er altijd een back-up blusvoertuig ter beschikking moet zijn, mochten er twee brandmeldingen tegelijk binnenkomen. Hij hoopt dat de vorige bluswagen na renovatie weer Nickerie als plaats van bestemming krijgt.

Voor wat het materiaal betreft, is de brandweer Nickerie goed bevoorraad. Het afgelopen weekend heeft het totale brandweerpersoneel een tweedaagse training gevolgd om te te leren omgaan met de pomp van de nieuwe brandweerwagen. Muskiet geeft aan dat Nickerie in het kader van de decentralisatie, over minstens vijf brandblusvoertuigen moet beschikken. Dit jaar heeft Nickerie tot nu toe twee woningbranden geregistreerd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-08-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics